1 av 3
Sanne Hernodh till vänster. Johan till höger. Till vänster sitter en av Sveriges bästa brottarjuniorer. Inte till höger.
2 av 3
Danstjejerna Annelie Svensson och Johanna Johansson berättar allt de vet om dansen Zumba. Foto: Petronella Thorén/SR Kristianstad
3 av 3
Marlene Pettersson, som hängde med Johan idag.

13 November Utmaning, Zumba, Brottning

Ja, Zumba är en dans och det är ju en utmaning i sig, men idag är det fredag och fredag betyder utmaningen och då får barn mellan 9-12 år tävla och ordet vi söker är allså Johanna. Eller ännu roligare, svaret på förra veckan utmanarfråga var dinousarie, så ordet vi söker är allså Anders! Hoho vad rolig jag är idag! Let´s get ready to rumble!

Idag är det en otursdag. Fredagen den 13:e. Läskigt. I dagens lista fick jag lista saker man kan våga sig på om man är modig och inte särskilt skrockfull.   

Agnes VS Rebecka

Agnes Jansdotter från Åhus och Rebecka Högberg från Tyringe var dagens tävlande i Utmaningen, tävlingen för dig mellan 9-12 år. Agnes har biobiljetter till halva Skåne redan, skulle hon få ytterligare en biljett idag? För övrigt kan jag berätta att vi varje fredag innan utmaningen går igenom frågorna och tävlar på redaktionen. Och vem är redaktionens herre på täppan? Jodå, Johanna "the queen of utmaningen på morgonredaktionen" Zachhau. Jag är stolt! 

Helgen + vädret = VIKTIGT

När det vankas helg och ledighet för många är vädret av stort intresse. Hör här vad SMHI säger om vädret inför fredag och helgen. Temperaturer, vindar och dom viktiga natt-temperaturer. Allt får du här!

Årets damöverraskning

Sanne Hernodh från Klippans brottarklubb är en av Sveriges mest lovande juniorer. Dels blev hon tvåa på juniorem senast och så blev hon också utsedd till Årets damöverraskning på svenska brottarförbundets 100-årsfest nyligen. Johan Pettersson begav sig till Helsingborg för att träffa henne.

En annan överraskning

Johan begav sig inte hem efter mötet med Sanne. Han träffade Marlene som inte blev intervjuad, men som istället intervjuade Johan. För en gång skull var Johan den som fick ge svaren.

Skol-förändringar

Det blir stora förändringar i skolans organisation i Hässleholms kommun. Verksamheterna på skolorna i Sörby, Vankiva, Matteröd och Kyrkskolan i Hässleholm ska bli överförda till andra närliggande skolor inför hösten 2010. Det beslutades igår av Hässleholms kommunstyrelse. Gomorron sa vi till oppositionsråd Tommy Nilsson (S).

Let´s Zuuumba!  

På Tv har jag sett något som ska göra dig smart, lycklig och smal. Är det den där magiska magtränaren? Är det nåt medel? Nej, det är Zumba! Traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue används i Zumba och höfterna är på högvarv. Är det så magiskt som det sägs? Kommer vi bli smala, lyckliga, smarta och allt annat man kan bli av detta på en morgon? Annelie Svensson och Johanna Johansson från Kristianstadflickorna är nyutbildade ledare i denna dansform och kom och hälsade på!

Men trevlig helg för tusan!

Nu tar vi helg och säger adjö och önskar så klart dig en trevlig helg. Vårt veckoquiz finns ute hela helgen, du kan lyssna på vad vi gjort i veckan och vad vi gjort alla andra dagar. Gå in och läs om oss, lyssna på när vi frågar ut varandra och klicka runt. På måndagmorgon är det kalas igen. 06:00:00 pip.

Trevlig helg!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".