Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi bjuder på nyheter, underhållning och en och annan överraskning. E-post: morgonen@sverigesradio.se

17 November Batra, skolgård och jobb

Publicerat tisdag 17 november 2009 kl 07.41
1 av 9
Den nya trafikbanan på skolgården i Borrby.
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
Melker i blå jacka guidade Johan på trafikbanan.
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Jippidihoo och välkommen till en ny dag! Tisdag idag och det är den 17 november. Vi förtränger att det är tisdag, glöm det, och njuter istället av ännu en morgon med Morgonen med Anders Liljeqvist.

Idag var det min tur att lista. Igen. Jag älskar att lista!

Föräldrarna betalade skolgården

På Borrby skola på österlen har man fått en ny fräsch skolgård då den gamla var rätt sliten. Bland annat har det gjorts en ny trafikbana där trafikvett och trafikregler ska kunna läras ut. Drivande bakom dom nya lek-ytorna är den lokala föräldraföreningen som Johan Pettersson har åkt ner för att träffa.Det var svårt att illustrera hur skolgården blev via bilder utan barn i vägen. Titta bakom och runt barnen så klarnar nog bilden för hur mycket nytt som roar dem på skolgården. Den fjärde bilden uppifrån (och nedifrån) visar lite lätt rinken som förhoppningsvis ska kunna bära is någon gång under vintern. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad

Vägformad tårta?

Vi hörde i nyheterna att Vägverket och Banverket slås ihop till ett och kallas då Trafikverket 1 april 2010. De kommer att ha 6 regionskontor runt om i landet och regionkontor syd ska lokaliseras i Kristianstad. Regionråd Pia Kinhult var glad!

Politiker sökes

Folkpartiet i Tomelilla gick för några dagar sedan ut i tidningen med en annons för att hitta folk som är sugna på att bli politiker och ställa upp för partiet i valet nästa år. Anders Albäck som är ledare för folkpartiet i Tomelilla har tidigare sagt att får man fyra-fem stycken kandidater så är man nöjda. Vi var såklart nyfikna på hur det gått!

Jobbiga ljud

David Batra är gäst idag och har tusen strängar på sin lyra, några av dem är "Kvarteret Skatan" och Parlamentet. Hans första bok kom ut 2005 "Vän av ordning" boken innehåller olika insändare till tidningar som David samlat på sig. Våren 2008 kom David ut med boken om arga lappar som såldes i över 120 000 exemplar. Folk fortsatte att skicka exempel på arga lappar men istället för att göra en bokuppföljning följde han upp den med en skiva, "Vem fan spelar trumpet kl 4.10 på morgonen?". David och Morgonen pratade störiga ljud.

Trumpetfanfar!

Då var tisdagens Morgonprogram avklarat. Check. Imorgon är det onsdag, det är ju dagen efter tisdag så det hade varit förvirrande om det var lördag imorgon. Så är allså icke fallet. Ha en sprillans trevlig dag så hörs vi imorgon. Klockan 06.00 börjar partajet!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".