1 av 5
Saaaaankta Luciaaaaa. Foto: Petronella Thorén/SR Kristianstad
2 av 5
Skön start på fredagen! Foto: Petronella Thorén/SR Kristianstad
3 av 5
Sommarbild på vintergänget. FOTO: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
4 av 5
Plastprylar från 60-talet säljer bra. Gunn-Britt Bergkvist visar upp en burk, men tycker att porslinet bakom är finare. Foto: Lina Sundahl Djerf
5 av 5
Felicia Hansson både shoppar och säljer secondhand. -Hon är vår levande skyltdocka, säger några av hennes kollegor. Foto: Lina Sundahl Djerf

11 December Lucia, secondhand och Lill

Då var det fredag! Idag har nog kungen och hans drottning lite ont i huvudet efter gårdagens festligheter på Nobelmiddagen. Jiho, klackarna i taket!

En som kanske också är lite mör idag är Ellen Krokstorp som vi pratade med i veckan som hade vunnit chansen att få köpa en Nobelmiddags-plats. Nobelkommitéen har missuppfattat hela grejen med att man vinner någonting....Iallafall! På vår telefonsvarare idag hade Ellen pratat in.

Tack, men nej tack...

Jag listade idag saker som jag inte vill ha i julklapp. Kan låta girigt och bortskämt, men jag menar inget snutigt med det hela.

Stämningsfullt

Lucia är det ju på söndag. Då är det inget Morgonprogram, så vi fick ordna luciastämning lite i förhand istället. Musikklass 7C från Fröknegårdsskolan gästade oss idag och gav den där speciella Luciastämningen.

Second-hand julklappar

Nästa varannan skåning funderar på att köpa julklappar second-hand i år visar en ny undersökning. Lina Sundahl-Djerf åker till Röda korsets mötesplats Kupan i Kristianstad där man märkt av trenden. Där pratade hon med Jeanette Oredsson, samordnare,  och Henrik Ljunglöf butiksansvarig Kupan.

Julafton i flera månader

Nån gång i majmånad började Sanna Nielsen att öva på julsångerna. Ikväll besöker hon tillsammans med Sonja Aldén, Shirley Clamp och nytt för i år: Måns Zelmerlöv Kristianstad. Vi blev oroliga, tröttnar inte Sanna på julen?

Lill Lindfors-besöket som blev en telefonintervju istället

Igår trodde både vi och Lill Lindfors att hon skulle hälsa på oss denna morgon. Så blev det icke. Lill Lindfors och hennes crew fick ändrade planer igår kväll så vi fick ringa upp Lill istället. Men det blev precis lika trevligt. Och i mars månad kommer Lill till oss, det bestämde vi på studs!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista