1 av 12
Kaj och Karl-Inge Persson gillar SAAB.
2 av 12
Alice Cooper har det lagom galna uttrycket för att sitta i bur i sex dagar. FOTO: JOEL RYAN/SCANPIX
3 av 12
Pär Andersson.
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

14 December Lusse lelle Lusse lelle

Jamen gomorron! Hoppas helgen varit till belåtenhet och att glöggen inte varit för stark eller lussekatterna för beska. Helgen lägger vi till historian och säger välkommen till den nya veckan!

Anders hade som vanligt fått läxa över helgen. Vilken bra planering vi har på dom där listorna, jag behöver aldrig fundera på en lista över helgerna. Det som Anders gått och grubblat på var luciasånger.

Nostalgi

I Tryde i Tomelilla finns det ett paradis för nostalgiälskare och dit har Johan Pettersson tagit sig. Kaj Persson och hans bror och far började samla gamla SAABar på 80-talet. Dom pratade både nya och gamla bilaffärer.

Heaven or sHell

Hellre lucialjus än radonskimmer och industrilampor i Skåne! Det var rubriken igår i Ry när man hade demonstration. Man höll en ljusmanifestation i samband med "The World Wants a Real Deal" på provborrningsplatsen för fossilgas i Ry. Det hölls av nätverket Heaven or sHell.Gustav Fridolin var en av dom som var på plats och talade.

Utan mat i sex dagar...

Det låter som en mardröm för min del. Efter några timmar utan mat blir jag obstinat, gråtfärdig, otrevlig, ledsen, tjurig....tänk då hur det hade gått om jag skulle va utan mat i sex dagar? Idag är det just vad som händer tre programledare som Alice Cooper låser in i en bur på avenyn och sen gör dom radio direkt därifrån i sex dagar. Vi pratade med producenten Kajsa Lindberg.

Postrånet i Osby 2001

Många minns säkert det dramatiska postrånet i Osby 2001. Någon som har blivit väldigt påläst på rånet är Pär Andersson. Han är författare till boken "Det ska nog bli ett rån". Han har intervjuat ALLA inblandade utom de tre rånarna som ännu är på fri fot.

Måndag avklarad

Måndagen är till ända. Iallafall om man ser morgonmässigt på det hela. Imorgon är det tisdag. Tisdag tisdag tisdag. Då hörs vi som vanligt!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista