16 December Sägner & elektroniskt

Onsdag idag då. Jajamensan. Idag blandar vi som vanligt högt och lågt. Johan Pettersson pratar sägner, vi pratar elektronisk musik, snön faller, stjärnorna gnistra och glimma. Nu åker vi!

Det snöar nästan i hela Skåne. När jag körde till jobb imorse snöade det hela vägen till Kristianstad. I Kristianstad snöade det inte ett dugg. Det var som om nån slog av snöknappen när man kom in i Kristianstad. SMHI har en klass 1 varning på det hela, så ta det försiktigt och nätt!

Julduetterna vi skulle vilja höra

Julduetterna står som spö i backen just nu, den ena mer krystad än den andra. Idag skulle jag lista duetterna jag skulle vilja se och höra.

Sägner i Göinge

Recept för en sägen:
Lite hemskheter
Mer hemskheter
Blanda allt detta tills du har en riktig hemsk hemskhet och din sägen är klar!

Johan träffade idag Per Gustavsson som i flera år har berättat sagor och sägner i hela landet. Nu har han tagit reda på mer om Göinges sägner och det är mycket hemskt och läskigt....

På torsdag äts det ärtsoppa...

men idag är det onsdag, men i Båstad äter man ändå ärtsoppa idag. Kommunfällmäktige har avslutning och man väljer att inte äta den vanliga julmiddagen. Det blir Hemvärnets ärtsoppa istället. Och pannkakor. Pannkakorna låter gott tycker jag.

Dunkdunkdunk

Elektrisk musik blev det när dagens gäst kom på besök. I trerummaren i Kristianstad sitter Mika Hallbäck och skapar elektronisk dansmusik och utanför Sverige är han ett välkänt namn.

Glöm nu inte posta julkorten! Jingle bells jingle bells....Imorgon är det torsdag. Ljuvliga torsdag. Ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad