1 av 3
Vinterväg.
2 av 3
Ewa Skoglund och Anders Svensson utanför Tavernan.
3 av 3
Liv Andersson.

17 December Plötsligt en Morgon

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Och idag låg snön vit över Skåne. Jag hamnade mellan en snöplog och en saltbil. Kändes tryggt och säkert.

Det gick inte så fort däremot, i 30 km i timmen susade jag fram. Anders sa att det inte var så stor skillnad mot mina vanliga 40 km/h. Vilken lustigkurre han är, den där Liljeqvist.

Vi började dagen med en lista. Anders var det som skulle lista denna snöiga morgon och listan innehöll saker och ting som stressar honom inför julen.

Snökaos

Snön över Skåne ställer till det på vägarna och på Vägverkets ledningscentral har man haft en intensiv natt. Gunnar Kristoffersson är vägtrafikledare vid trafikledningscentralen sektion syd och gav oss en inblick i trafikläget.

Plötsligt i Vinslöv

Igår var det TV-premiär för uppföljaren till klassikern Plötsligt i Vinslöv. Plötsligt igen heter dokumentären där vi återigen träffar folket som vi såg i den första filmen. Johan Pettersson tog släden och for till Vinslöv och pratade med grillmästaren Anders bland annat.

Borsta tänderna

Kommunfullmäktigeledamot i Osby heter Karl-Gösta Bengtsson (s).
Folktandvården i Lönsboda riskerar att "läggas i malpåse". Anledningen är att det i princip är omöjligt att rekrytera tandläkare till den nordöstra delen av Skåne sägs det. Protesterna lät inte vänta på sig.

Bussar och tåg har det tufft i snön

Passagerarna på Skånes bussar och tåg kunde ha svårt att komma i tid idag. Snön ställde som vanlig till det och förseningarna var ett faktum. Ulrika Mebius är presschef på Skånetrafiken. Vi kollade läget med henne en snöfylld dag som denna.

Prisad designer

Region Skånes designstipendium för nyutexaminerade gick i år till Liv Andersson. Papper och miljövänligt är hennes koncept.  Godmorgon, välkommen och grattis sa vi till henne!

Imorgon är det fredag

Då är det dags för årets sista veckoquiz. Vi slänger med lite extra fina avslutningspriser. Typ en badboll. Det behöver man såhär i snö och juletid. Ta det lungt i snön. När någon får näsblod är det dags att sluta kasta snöboll och vi hörs imorgon igen. 6-10 godmorgon!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista