1 av 5
Saft- och pepparkakskö på Västerskolan.
2 av 5
Marsipan med choklad på fick barnen fika upp.
3 av 5
Krubban i andraklassens klassrum.
4 av 5
Klassföreståndare Erika Grahn och klassmormor Kerstin Steiner.
5 av 5
Samuel Ljungblad hälsade på i morse.

18 December Soul och musik och Calle

Jösses amalia (fett grymt uttryck!) vilken morgon! Massor av killar dessutom! Förutom dom vanliga grabbarna, Anders och Johan, så gästades vi idag av Samuel Ljungblahd, soulsångaren och Idol-Calle Kristiansson. Dessutom pratade vi med Sven Heijbel som är inne på sista dagen av klimatkonferansen. Och vad mer...vi pratade med en insnöad nyhetsuppläsare på Österlen. Nu åker vi!

Idag skulle jag lista saker och ting och personer och folk och fä som jag skulle vilja se i dokumentärfilmer. Och jag tog hjälp av en viss herr Pettersson.  

Soulig start på fredagen

I Let´s dance dansar kändisarna som om det inte finns någon morgondag. Det gör det inte heller för vissa av dom, men en som det finns en strålande morgondag för är sångaren Samuel Ljungblahd. Han sjunger med bandet i Let´s dance och han gästade oss denna morgon. Det bjöds på livemusik och snökunskap.

Vår klimatkonferanskontakt rapporterar

Idag landar the President of United States in Denmark. Yes sir. Och klimatkonferansen går in på sista timmarna. Kommer dom styrande bli vänner? Eller blir det fortsatt sandlådebråk på hög nivå? Sven Heijbel ger oss en rapport.

Dagens Johan

Vår vän i verkligheten, Johan Pettersson gav sig åter igen ut på vägarna. idag drog han till Hässleholm där det var skolavslutning. Hembakat godis och julsånger stod på schemat. Värmeljusen spred sitt ljus och Johan pratade med både barn och lärare. Man kunde riktigt känna den där sköna avslutningsstämningen.

Calle Kristiansson

Schemat är späckad för Idoltvåan Calle Kristiansson. Eller blev han tvåa? För första gången släpper tvåan i Idol skiva lika snabbt som vinnaren, och dom planerar en eventuell turné tillsammans. Calle Kristiansson pratade med oss om tidningsrubriker, det späckade schemat och svarade på era mail.

Men era rackare vilken morgon.

Nu tar vi helg. Jabbajabba. Jag ska kasta snöbollar på små barn och hundar och kanske på gamla människor (typ Anders). Och så ska jag göra julgodis. Eller så kanske jag gör det nästa vecka...det är ju inte jul än. Trevlig helg!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista