21 December Polisinfo & domare

Goddag goddag goddag. Då trippar vi in i vecka 52 på det här året. Med raska friska steg som knastrar och knirrar så som det ska när det är vinter och jul. Låt oss ta tag i denna måndag!

Anders Liljeqvist hade som vanligt fått läxa över helgen. Måndagen den 21:e december listade han saker som är positiva med snön.

Utmanartävling för Johanna och Rickard

Utmaningen som är tävlingen för dig mellan 9-12 år har ju tagit julledigt, men idag fick iallafall jag och nyhets-Rickard tävla. Det vi skulle svara rätt på var jullåtarnas tio i topp.

Sen visade det sig att Anders glömt nämna den lilla detaljen att vi bara skulle gissa svenska jullåtar. Så vi fick en ny chans på det internationella jullåtslistan.

Juletider är inbrottstider

Tjyvarna har hektiska dagar i juletid. Ingvar Widell är polisens informatör och han kom och hälsade på oss i ottan. Statistiken är inte så positiv, över 100 villainbrott på två och en halv månad i nordöstra Skåne. Ingvar gav tips på hur man kan skydda sig mot dumma tjyvar. Fy tjyvar FY!

Granen står så grön och grann i stugan

eller ja, gör den det? Jag försökte få min pappa att köpa ut en gran till mig igår, men icke. Han kom hem tomhänt. Där var bara fula och ledsna granar kvar, så nu är jag granlös. Hur ser det ut, är det granbrist?

Fast i skolan

Matilda Lösström och Emmy Henriksson går i klass 8 på Kastanjeskolan i Tomelilla. Dom har kommit med skolbussen till skolan, men frågan är om dom komemr hem? Och blir det nån skolavslutning för deras del imorgon?  

Jul i förskott

Christian Tillerkvist har fått sin julklapp i förväg, enligt honom själv, han ska nämligen döma Junior-VM i ishockey i Kanada. Christian har redan firat jul, det gjorde han i lördags. Han hälsade på oss!

Med stora steg mot julafton tåga vi!

Vi är med dig imorgon igen. 6-10! Vi hörs!

Johanna Granlös Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista