1 av 4
Han ler men det syns i ögonen att fötterna värker av skridskorna.
2 av 4
Även en av Perstorps lokala sjätteklasser var på plats.
3 av 4
När Johan lämnade isen tog aktiviteterna igång fart.
4 av 4
Pålle Svensson ser till att snön försvinner från isen när den väl landar.

13 Januari Take it ISy

Klocka nummer 1 ringer. Jag stänger den. Klocka nummer två ringer. Jag ignorerar den. Klocka nummer 3 ringer. Jag vevar till den. Klockan nummer fyra, som har magiskt ljus och fågelkvitter, har varit igång ett tag. Välkommen till en ny dag!

Och jag kan väl säga att klocka nummer fyra, den med gryningsljus och fågelkvitter, mer påminner om en kärnkraftkatastrof och en fiskmås i dödskamp.

Idag var det en hektiskt morgon för Johan. Det var hans tur att lista idag, och med anledning av vårt 1-års jubileum och att vi gästades av konflikthanteraren Jonas Gåde, så fick Johan lista sånt som kan ställa till det i en grupp.

En ny bekantskap fick vi också idag. Vinslövs svar på Agneta Sjödin heter Agneta G Henriksson. Och hon jämförde familjelivet i Vinslöv med riksdagen.

Johan drog direkt från listandet till Perstorp. På Uggledammen ligger isen tjock, men den som ser till att snön röjs undan så det blir åkbart är Pålle Svensson. Han fixar helt ideelt till att hålla borta snön genom att hålla igång skottningen på dammen. Johan snörade på sig skridskorna och träffade Pålle och skridskoåkare.

Vi ringde också till Tomelilla kommun. Där har kommunen bestämt att 15 personer inom förskola och skola ska varslas. Det samtalet bröt mitt itu. Det är sånt som är spännande med direktsändningar, men vi ringde kvickt upp igen. Ingen ko på isen med andra ord. 

Dags för grannfejd! Nej, nu blev jag lite för i hatten. Dagens gäst var Jonas Gåde. Han är vass på det här med gruppdynamik och eftersom vi firade ett år som Morgonprogram och som grupp igår så passade det ju alldeles utmärkt att ha Jonas som gäst i dagens program.  

Nu ska jag gå och lägga saker i Johans skrivbordslåda. Ha en bra dag. Vet du hur dags kalaset börjar imorgon? Jomenvisst. 0600 såklart!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".