1 av 10
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
Räddningsledare Eva Ljungkvist intervjuas av Sydnytt.
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

14 Januari Brand i Kivik

När morgongänget sammanstrålade imorse hade vi saker och ting inbokade. Men, ibland blir inte morgonen som vi tänkt oss. När vi anlände till redaktionen berättade nyheternas Linda Evereus att Buhres Fisk i Kivik brann. Johan Pettersson slängde sig i bilen, avbokade dagens inbokade utflykt och begav sig till Kivik.

Det brinner just nu på Buhres Fisk i Kivik. Branden på den anrika restaurangen startade strax efter tre i natt. Minst sju enheter fanns på plats under natten/tidiga morgonen. Hör en del av Johan Petterssons rapporter här.

Ägarna till Buhres fisk, Sven-Göran och Cecila Buhre befinner sig för tillfället på semester. Vi pratade med en skakad Cecila Buhre.

Under dagen följer Radio Kristianstad självklart händelseförloppet i Kivik och på Buhres. Lyssna på din radio och håll ögonen på vår webb för senaste nytt.

Denna händelserika morgon hann vi också med en del annat, även om branden i Kivik var det som dominerade. Det är en sån här morgon man märker hur viktigt det är, och hur folk litar på att vi är först. Johan Pettersson som befann sig i Kivik berättade för oss att alla han mötte hade hört om branden på Radio Kristianstad först. Radio när det är som bäst är när vi direkt kan leverera och berätta vad som händer.I dagens lista funderade jag på folk jag skulle vilja julgransplundra hos. Bland annat skulle jag vilja komma hem och störa den som körde med helljus över heldragen linje imorse. En lyssnare hade ett förslag!

Jimmy Ludvigsson, Musik i Syd och Ulrika Zédell, kultur och fritid kom och hälsade på oss och berättade om vårens abbonemangsserien på Konserthuset i Kristianstad.

Fortsätt häng med oss på Radio Kristianstad. Allt uppdateras ständigt! Imorgon är det Malin Nilsson och Lina Sundahl-Djerf som är med dig från klockan 06.00-10.00. 

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".