1 av 2
Johnny Danielsson.
2 av 2
Titti Prince.

19 Januari Härbärge och hemlösa

Godmorgon gott folk! Hur har ni det? Tisdag idag. Tisdagar är ingen bra dag. Jag föraktar tisdagar. Meeeeeeen, nu ska vi ta tag i den här dagen och som vanligt har vi ett späckat schema.   

Idag var det Johan Petterssons tur att göra en lista. Jag trodde han skulle va trött efter Idrottsgalan igår, men sportfanatikern Pettersson hade ju inte tittat! WHHHAAAAAT?

Ingen rast ingen ro för våran Johan. Direkt efter listan skickade vi honom till Stadsmissionens härbärge i Kristianstad. Vem får bo där? Hur fungerar det?

Lite senare lyckades Johan få tag i Jorma och prata om livet som hemlös.

Vi tittade i dagens tidningar och vi kände inte oss helt klara med Idrottsgalan. Men innan vi landade på Idrottsgalan-snacket så diskuterade jag, Anders och nyhets-Rickard halkkörningen som man får göra när man ska ta körkort.

Lärarförbundets representant Malin Winther jobbar på Snappehaneskolan i Knislinge och där har det sedan december diskuterats om stämpelklockor för den pedagogiska personalen inom Östra Göinge´s kommun. Nu är beslutet fattat.

Mer snö väntas och vi skåningar får verkligen köra i vinterväglag. Dagligen hör vi på trafiken om vägtemperaturer under nollan, avåkningar, halka och annat som ställer till det i trafiken. Titti Prince jobbar på en trafikskola i Kristianstad och kom och lärde oss vinter-trafikvett.  

Kom ihåg. Det är bättre att komma fram för  sent än att inte komma fram alls!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".