25 Januari

Då var det återigen måndag och en ny vecka i våra liv. Hur har du det? Har helgen varit till belåtenhet? Jag har späckat mig och ätit gott och bubbelpoolat och bastat och marinerat mig på spa. Som en nyponros återvände jag till jobb. Eller ja, en trött nyponros. Godmorgon!

-17 grader visade min termometer när jag körde till jobb imorse. Allså, det var inte den temperaturen jag hade i bilen, men utanför. Kallt kallt kallt. Så långkallingar, bävernylon, rånarluva, halsduk, vantar, mössa, en mössa till, och kanske såna där skosulor med värme i. Det rekommenderas idag!

Idag är det ju måndag och det betyder LL. Lyssnarnas lista. Idag funderade vi över det kalla vädret och tänkte på tidningsbärarna och undrade lite vad som är bäst och sämst med det kalla vädret när man är tidningsbärare. Dessa vägens riddare som ger oss morgontidningen i arla gryning! Kersti ringde och gav oss sin lista.

Ann-Britt Olsson i Billesholm jobbar inte på Åstorps kommun. Därmot har hon i flera år fått ta emot samtal från folk som vill komma i kontakt med kommunen, men som slår en nolla fel och då hamnar man hos Ann-Britt. Men hon är lika glad för det!  

I nyheterna har vi kunnat höra om olyckan som inträffade på Långebro i helgen där en bil körde in i ett träd och man misstänker att det hade med streetracing att göra. Vi pratade med Kristianstadpolisens informatör Ingvar Widell.

Sen blev det besök i studion. Göingeoffensiven drog igång i höstas och nu är arbetet igång på allvar. En bred samverkan mellan näringsliv, ideell sektor och kommun ska skapa föresättningar för en framgångsrik marknadsföring över kommunen. Projektledare är Anna Hägelmark med student Lina Elnertz som går i 3:an på Stenforsaskolan. Dom hälsade på och pratade Östra Göinge.  

Vilken lycka! Jag hittade nyss en tia i fickan. Det betyder fralla. Eller just det...beach 2010 närmar sig och det betyder no more fralla for Zachhau. Jag får äta mango istället. Skit också. Imorgon hörs vi igen. 06.00-10.00 är Liljeqvist och Zachhau med dig och vi hoppas så klart att kamrat Pettersson är på benen igen imorgon. Adios!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".