1 av 7
Cockpiten på ett militärt övningsplan.
2 av 7
Tydligen kan en jetmotor även driva propellerplan. Här är beviset. Ett ytterst detaljrikt bevis.
3 av 7
En äkta Huey. Samma sorts helikopter som amerikanerna flög i Vietnam.
4 av 7
Framför det nya Cessnaplanet med jetdrift står läraren Kent Ahlberg och tvåorna Dennis Bengtsson och Michael Sjöblom.
5 av 7
Framsidan på övningsplanet. Till höger ser vi Johan Nordén, en av tvåorna på skolan.
6 av 7
Litet spöke som vill höra kyrkklockorna? FOTO: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
7 av 7
Andra generationen gästar Hässleholm

28 Januari Andra generationen

Hej hej hallå (Timbuktu-stil). Hoppas ni har det bra trots mängderna med snö som drabbade Skåne och Sverige igår. Morgonen med Anders Liljeqvist är med dig, med eller utan snö!

Rejäl tidsmarginal var det som gällde imorse när jag begav mig mot Kristianstad. Men hjälpte det? Nej, jag trodde jag skulla ha tid att kunna köpa en plastig macka på bensinmacken och en sån där rolig drickyoughurt. Men icke! När jag svängde in genom rondellen i Kristianstad trodde jag att Anders Liljeqvist var framför mig. Jag blinkade med ljuset, spelade hög musik och lattjade. Vad konstigt tänkte jag, varför svänger han inte här? Oj, det var inte Anders. Så kan det gå! Förlåt, till han/hon i bilen som jag trodde var Anders.

Johan Pettersson är tillbaka i Morgonen. Härligt! Men idag är han också Helen Persson kan man säga, för Johan Pettersson är idag programledare i Uppspelt. Så han började lite senare och ÄNTLIGEN fick vi ringa och väcka honom. Johan Pettersson ger dig sin lista över saker man längtar efter när man är sjuk.   

 

Johan Pettersson fick efter att vi väckt honom flyga till Ljungbyhed och pratade flygplan och flygtekniker-utbildning. Han landade säkert och tryggt!

Idag skulle Andra generationen komma och hälsa på oss. Bandet som slog igenom med låten Kebabpizza i Melodifestivalen 2008. Men.....snön ställde till det. Så istället fick vi ha med delar av gänget på telefon. Mats Nilsson som sjunger och spelar sax och trummisen Stevan Tomulevski satt vid en frukostbuffé i Hässleholm när vi ringde!

Plogförarna har bråda dagar för tillfället. En som hade jobbat sen klockan nio igårkväll var Micke. Vi ringde honom!

I Knislinge händer det mystiska saker. Vem/vad satte igång kyrkklockorna under natten mellan tisdag och onsdag? Kyrkoherde Staffan Fredin fick mitt i natten bege sig till kyrkan för att stänga av klockorna som väckte Knislingeborna.  

Sen ringde vi till ett ställe som för bara ett litet tag sen hade besök av Johan Pettersson. Saltlagret i Åhus. Och saltlagret minskar!

Nu flyger vi vidare i torsdagen. Kabintrycket är stadigt, snart kommer flygplansmaten att serveras och nödutgångarna hittar du härhärochhär. Vi hörs imorgon! Då kan alla vara med och tävla. 9-12 åringar kan tävla i Utmaningen, och alla andra kan göra vårt veckoquiz som du hittar på webben vid nio imorgon.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".