1 av 5
Så här ser det ut i lotsstationen. Apparater och utsikt.
2 av 5
Kvinnokläder var dagens listtema. FOTO: JACQUES BRINON/SCANPIX
3 av 5
Insidan på en av båtarna. Notera att det inte finns någon ratt. Allt körs med joystick.
4 av 5
Båtman Stefan Gustavsson.
5 av 5
Thimmy Andersson.

2 Februari Thomas Holst & Bank-namn

Då var det tisdag. Tisdagen då det ska komma 1-2 decimeter snö. Dags att börja skotta. Igen. Och jag får väl kapitulera och köpa en snöskyffel. Fast jag är helt säker på att så fort jag köper en snöskyffel så börjar det töa. Så nu vet du det, det är jag som styr vintervädret.

Grabbarna listar gemensamt. Det var det uppdrag dom fått från en lyssnare. Kvinnokläder var kategorin.

I tidningarna hittade vi sånt man fastnar för. Mänskliga sängvarmare och myggmedel.

Lots var det som stod på Petterssons schema idag. Hur arbetar lotsarna i Åhus hamn? Johan Pettersson for dit och tog reda på det.

Nöjeskollen är ett äventyr varje dag. Idag gick det sådär....

Mycket snö och vind väntas. Hela intervjun med SMHI idag kan du höra här.

Thimmy Andersson, ägare av restaurang Banken, kom och hälsade på.  Tvisten om restaurang Bankens namn som har hållt på i fyra år är över.

Musik ska byggas utav glädje och i Klippan ska den motverka utanförskapen bland unga iallafall om intiativtagarna till Mötesplats Klippan Thomas Holst får bestämma.

Nu ska du få höra nåt skoj. Jag och Liljeqvist står och förbereder frukost i köket. Gröt ska kokas, äpplen ska skivas, keso ska spillas, kaffe ska kokas....det är en process! Då smäller det till och en snöboll träffar fönsterrutan. Jag tänker att jag ska ta den där Pettersson i örat när han kommer in. Johan stegar in i köket, och jag säger "Pettersson, var det du som kastade snöbollen?". "Nej, det var en snösparv, jag försökte stoppa den men den lilla stackaren flög rakt in i rutan" säger Johan Pettersson.

Imorgon är vi dina Morgonkompisar igen. Klockan nollsexnollnollpip drar vi igång.   

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".