1 av 8
Ny vecka, nya tag! Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 8
Vattna mig skriker stackars blomman. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
3 av 8
Karin Lilja.
4 av 8
Linbanans vajer slakar så man åker i marken.
5 av 8
Anton, Julia och Ida.
6 av 8
Hål ska det ju vara i fotbollsnät, men kanske inte så här stort.
7 av 8
Det är svårt att spela basket när det är så här snett i korgen.
8 av 8
Det var länge sen Johan hade så här mycket snö i byxslaget...

1 Mars Sportlovet adjö. Back to basic!

Sportlovet är över och jobb, skola och allt annat vardagligt lunkar in i gamla schema. Anders Liljeqvist och jag var tillbaka på jobbet idag, batterierna var fulla med energi (efter några koppar kaffe iallafall...) och håll i hatten för nu åker vi. Mot sommaren!!!

Eller kanske inte mot sommaren, men visst känns det att våren närmar sig och drippdropp vad det töar. Fast Xyl..eller Xyntia ska det va, ska ju slå till. Väck med dig! Väck!

Vad har vi haft för oss idag då, denna måndag efter sportlovet? Bland annat så träffade vi Karin Lilja. Hon var mitt i karriärsmeten och karriärhetsen, men fick helt enkelt varva ner och hoppade av hela karusellen. Nu har hon skrivt en bok om att skruva ner tempot och ändra på sitt sätt att leva.

OS-magasinet som du fått varje morgon i P4 kanske skulle ta och läsa boken som Karin skrivit, idag fick vi för sista gången OS-magasinet från Vancouver. Johan Pettersson är fortfarande i förnekelsestadium och vill inte inse att OS är över. Stackaren.

För att han skulle få annat att tänka på så skickade vi honom till Oderljunga skola i Perstorp. Där har ett gäng barn tagit en titt på sin skolgård och där är en del saker som behöver uppdateras.
En vinnare i veckoquizet från förra veckan fick vi också idag. Är det du? Kolla på quizsidan. På fredag kommer det i vanlig ordning ett nytt quiz där du kan testa vad du minna av veckan som gått hos oss i Morgonen! Så spetsa öronen redan nu! 

Och hur gick det med min fina lilla krukväxt som jag bad Johan Pettersson att ta hand om? Inte så jättebra.

Jabbajabbajabba. Nu kör vi igen! Ha en bra dag din lilla lurifax och imorgon hörs vi igen. 0600 är det Morgonen med Anders Liljeqvist som gäller.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista