1 av 5
Anders, Johanna och Lina diskuterar. Foto: Das producente
2 av 5
Robert Broberg med sin jättegitarr. FOTO: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
3 av 5
Kärleksbroderi av Johanna. Foto: Privat
4 av 5
5 av 5
Tärnigen är kastad. Simon Torfvitt är en av tre elever som går datoranimeringsutbildning i Broby. Det här är hans egenhändigt animerade alster.

5 Mars Robert Broberg i Skåne

Bra kämpat! Vi klarade det och nu är det fredag igen. Nu satsar vi och laddar för helgen. Men först, en helspäckad dag med Radio Kristianstad. Och först ut är Morgonen med Anders Liljeqvist.

Idag skulle jag lista tavlor som jag skulle vilja stå bakom. Allså inte rent kroppsligen, utan som konstnär. Tavlor gör jag iochförsig dagligen. Men konstverk då?

Igår hade man möte i Kivik där räddningstjänsten bjöd in allmänheten till diskussion om branden i en fiskaffär/restaurang för ett tag sen. Vad undrar folket på Österlen? Vad svarade  brandingenjör Eva Ljungkvist?  

Fredagar är extraextra för dig mellan 9-12 år. Utmaningen är det som gäller och idag utmanades vår tjej på täppan, Carolina. Utmanaren heter Christoffer. Spännande som vanligt!

Robert Broberg är på Skånetour. Ikväll besöks Helsingborg och på söndag är det Kristianstad. Vi pratade med Robert denna morgon. Var han i Skåne? Nej, i Danmark! Och Barbara is still going strong! 

Fredag betyder veckoquiz och vill du vinna ett USB-minne från oss så ska du absolut tävla. Vill du inte vinna någonting alls å kan du tävla ändå. Svara bara fel på en fråga eller två så vinner du inte. Här är quizet för vecka 9.

Lina Sundahl-Djerf for iväg och pratade om film och rörlig bild. I höstas berättade vi att Region Skånes kulturnämnd satsar 100 000 kronor på ett projekt i Östra Göinge som få unga att söka sig till folkbildning och bibliotek. Projektet har nu kommit i en ny fas och studiefrämjandet har kommit blivit engagerade.

Som vanligt en innehållsrik, spännande, rolig, fantastisk morgon. Och vet du vad? På måndag är vi tillbaka igen. Häng med! Och trevlig helg för tusan.

Och såhär ser den ut! Mitt lilla kärleksbroderi.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista