1 av 5
Blomster och sommarklänning!
2 av 5
Johan på snippen skulle man kunna säga om denna balansövning på en fyrhjuling.
3 av 5
Och däääär ramlar han av stocken.
4 av 5
Lars-Åke Ljungdal, rektor på naturbruksgymnasiet i Osby, samt Rickard Hillbertz, fyrhjulingsinstruktör.
5 av 5
Martin Mellerud visar hur det går till på en fyrhjuling.

9 Mars Johan blir kvinna för en dag

Ska Johan testa dragshow eller har han förändrat sig på semestern? Vad menas med rubriken? Nej, jag syftar på dagens lista. Johan Pettersson fick idag lista saker som han skulle göra om han fick vara kvinna för en dag.

Det blev listrekord! 9 punkter klockade Johan in på denna morgon och lyssna här, det var en rolig lista. Intressant!

I helgen kunde man läsa om att det fanns pengar att tjäna på sina studieskulder. Inte så att man kunde bli rik, men genom att lägga om lånen kunde man tjäna nån slant. Jag läste bara rubriken sen gick jag vidare till serierna. Vad menade dom egentligen? Vi försökte förstå och pratade med handläggare Susanne Hallberg på Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

Johan drog till Osby. På naturbruksgymnasiet står fyrhjuling och matlagning på schemat. Fyrhjuling låter intressant, men matlagning? Johan tog reda på mer!


Vi hamnar då och då i funderingar som vi inte riktigt vet var de landar. Eller ja, oftast, i diskussioner som liksom tar stopp men som ändå leder någonstans. Idag hamnade vi i en sån diskussion om strumpor. För långa eller för korta strumpor? Vad är värst?

Och nu något som har fått det att klia och fått mig att rysa och äcklas hela morgonen. Vägglusen är på stark återgång i Sverige. På natten kan dom smyga fram och suga blod när man sover som bäst. Vik hädan vägglus! Vad kan man göra åt detta? Vi pratade med en skadedjursbekämpare för att få veta mer, fast vi egentligen blev ganska rädda och förfärade.

Tisdagen säger vi adjö till och nu laddar vi om. Onsdag står på schemat och vi är med dig, 6-10 är klockslaget.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".