1 av 2
Måns Nathanaelson poserar som flickfavorit för Johanna och producent-Petronella.
2 av 2
Maria Selbing och Måns Nathanaelson.

10 Mars Johanna = karl för en dag

Jag har funderat på dagens lista sen jag fick den av Johan Pettersson igår. Vad skulle jag göra om jag fick vara man för en dag? Helikoptern glömde jag ju säga kom jag på nu... Det och mycket mer har du hört i Morgonen med Anders Liljeqvist denna morgon! Håll i hatten och småbarn. Nu kör vi!  

Innan tog det lite tid innan folk med sina digitalkameror hade orkat ladda över bilderna till datan och slängt upp dom på world wide web. Idag är du alltid bara ett mobiltelefon-tryck ifrån att hamna på nätet.  Andreas Johansson, vår vän i verkligheten funderade över detta! 

Igår listade JP, allså Johan Pettersson, vad han skulle göra om han fick vara kvinna för en dag. Idag var det min tur att lista motsatsen. Vad skulle jag hitta på som grabb?  

Vägverket+Banverket=SANT. Den 1 april slås Vägverket och Banverket samman och blir Trafikverket. Regionchefen för detta heter Lennart Andersson och han gästade oss denna morgon. Vi sa hej, godmorgon och välkommen!  

Marie-Lousie Törnblad är civilhandläggare på Skånepolisen och jobbar med ärenden som rör aggressiva hundar. Förra året anmäldes 670 aggressiva hundar i Skåne men inte en enda hundägare har belagts med hundförbud trots att en ny lag infördes 2008 som gav polisen möjlighet att förbjuda olämpliga ägare att ha hund.

Två klassiker och en kändis

Under våren turnerar Riksteatern riket runt med komedin "Två klassiker och en kändis." Ett antal nedslag hinner man med i Skåne. Igår var dom på plats i Tomelilla och om en vecka kommer dom till Kristianstad. Två skådespelare som är med i ensambeln är Maria Selbing och Måns Nathanaelson och dom träffade Johan Pettersson i Ystad.

Vi tackar för idag och checkar ut. Kom nu ihåg att det är klockan 06.00 som gäller imorgon. Inte en minut senare eller tidigare.

Vi hörs imorgon!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista