1 av 7
Här tävlar två lag från folkhögskolan i Glimåkra. Tjejerna mot killarna är det som gäller. Lina har precis hivat iväg en sten.
2 av 7
Eva Kullenberg från Brottsofferjouren. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
3 av 7
Så här långt ifrån kom Johan från boet där de gula stenarna skulle bort. Hans svarta sten blev rätt pinsam i sammanhanget.
4 av 7
Mr Curling i Glimåkra Bo Andersson.
5 av 7
Givetvis testade Johan på hur det var att curla.
6 av 7
Och pladdask... Han ramlade inte, han välte mer.
7 av 7
Ungefär här inser Johan att han glömt sätta på sig glidsulan som gör att man glider. Därför blev det lite fel med tyngdpunkten...

11 Mars Johan på curling

När Johan Pettersson har råkat sova lite för länge brukar jag inte vara sen att påpeka det hela. Idag får jag väl bara krypa till korset och erkänna. 4.35 slog jag upp mina kloakgröna ögon och tänkte, ligger jag inte risigt till nu?

Och det gjorde jag. Men som ett skott for jag genom Skåne. Har jag otur blev det ett nytt passfoto vid fartkameran strax utanför Kristianstad..... När jag steg ur bilen på parkeringen funderade jag över vad jag hade på mig och kom också på att det var idag vi skulle fotograferas till den nya sidan sverigesradio.se. Jag som hade sagt till Johan och Anders att vara finklädda och vattenkammade denna morgon och så trampade jag själv så rejält i klaveret. När dom såg min förvirrade frisyr och bakochfram vända tröja så sa dom att vi kan skjuta på det till imorgon. Tack! 5.44 klockade jag in på jobb och nu kör vi!

Anders fick idag göra sin svåraste lista någonsin, sa han själv iallafall. Det var dags att lista låtar som gör sig bäst på skånska.  

Idag berättade ekot om de 20 rikaste människorna i världen. Var jag och Anders med på listan?

För ett tag sedan så berättade vi i nyheterna att Skånes kommuner ska få drygt 14 miljoner kronor för att förstärka kvinno- och brottsofferjourer.

 

Projektledare för brottsofferjouren i Ängelholm, Båstad, Klippan, Åstorp och Örkelljunga är Eva Kullenberg, och hon besökte oss idag.

Vi pratade också med Per-Olof Cartbo som är enhetschef på Tivolibadet. Saltvattnet gör att betongen vittrar sönder. Inte bra. Du kan lyssna på vad man ska göra åt det här i vårt lyssningsarkiv. Strax efter halv nio pratade vi med Per-Olof.

Och sport var det på schemat för Johan Pettersson. Curling var det som gällde denna morgon och det provade Pettersson på i Glimåkra hos Göinge Curlingklubb.

Imorgon är det fredag. Vad har vi i gottepåsen då? Ett stycke veckoquiz, ett stycke utmaningen, ett stycke gäst, ett stycke Anders, ett stycke Johanna och ett stycke Johan. Vi hörs imorgon 06.00 till 10.00!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".