1 av 4
Stefan Gunnarsson bjuder på livemusik. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 4
Hur ska det låta? Stefan Gunnarsson vet. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
3 av 4
Thomas Nilsson jobbar med att bygga upp det kommande storlägret och vill ha slanor till detta.
4 av 4
Så hög som slanan bredvid Thomas ska de vara. Klicka på bilden så ser du hur hög slanan är.

15 Mars Stefan Gunnarsson & slanjakt

Helgen försvann i ett solfyllt nafs och nu är det dags att ta tag i en ny vecka. Men vilken start vi har på veckan! Musikern Stefan Gunnarsson, den långhårige pianisten i Så ska det låta, gästade oss denna morgon och Johan Pettersson gick på slanjakt.

Vi måste ju nämna något om det som alla pratar om en dag som denna, måndagen efter det stora schalgerkalaset där Anna Bergendahl kammade hem segern. Johan Pettersson gjorde oss sällskap i studion och nytt för i år: Anders Liljeqvist hade INTE sett finalen, Johan Pettersson och Johanna Zachhau såg den. Den stora frågan denna morgon: var tog gitarren vägen?

Gästade oss denna morgon gjorde Stefan Gunnarsson. Med start denna vecka ser du honom varje fredag i Så ska det låta med kändiseliten vid sin sida. Dessutom är Stefan aktuell med sin skiva. En 25-årig graviditet som nu är förlöst, som han själv beskriver det. Livemusik blev det och snack om Så ska det låta, Norrland, alla instrument han spelar på och mycket mer.

Prinsessbröllopet närmar sig. Alla är toppade, Victoria, Daniel, kungen och Sylvia. Kommunerna runt om i landet har också ett litet sjå med detta. Ska man ge present eller inte? Dessutom får det inte vara en helt för dyr present, för om det är så räknas det som muta och då kan det bli pinsamt. Eva Mårtensson är informationschef för Kristianstads kommun och vi ringde henne!

Och så var det dom här slanorna. Vad är det för något? Vi såg en spännande annons i tidningen förra veckan där scouterna söker slanor till sitt stora jamboree nästa sommar. Klart Johan hjälper till! Har du en massa slanor över kan du maila oss så vidarebefordrar vi informationen.

Vilken rivstart! Och solen skiner och våren är på gång. Håll i hatten, för denna veckan kan sluta hur som helst! Vem skulle du vilja se i Så ska det låta förresten? Jag vill ha ett lag med Ghostbusters och Macgyver. Dom skulle tävla mot Whitney Houston och Fredde Granberg. Woho!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".