17 Mars Rodd+cykel=sportig morgon

Jomenvisstallså hej! Melodifestival vart fjärde år, roddtävling inomhus och cykelbyxa var några av morgonens rubriker. Vi är igång! 

Vinslövs svar på Hollywoodfruarna. Det var det vi kallade Agneta G Henriksson denna morgon. Hon hade som förslag att vi skulle försöka slå samman melodifestivalen och riksdagsvalet. Vill du höra hennes resonemang? Klicka här!

När det är vinter i Åhus så är roddarna inomhus. "Åhus Indoor Rowing School" har växt till Sveriges största roddmaskinstävling med 69 lag och 276 deltagare. Idag smäller startskottet och Johan Pettersson har tagit sig till Sånnahallen i Åhus.


Och vad händer här? Kalabalik i studion! 

Konditoriläraren Kajsa Nilsson befann sig denna morgon i en hyrbil på väg till Göteborg. Där har hon fyra elever som är med och tävlar i SM för unga bagare. Tåget ställdes in, men Kajsa och hennes lärarkollegor såg till att få fatt i en bil och spurtade mot götet. Snacka om engagemang!

Man vet att våren är här när man är ute och kör bil och plötsligt får 15 hurtiga cyklister i cykelbyxa framför sig på vägen.  Idag gästades vi av ett gäng från CK C4. Dom har haft stora framgångar på mountainbike och nu elitsatsar de på landsvägcykling. Team manager Patrik Jönsson, Markus Warhed och Peter Liljebladh tog en paus från sadeln och hälsade på!

Imorgon är en annan dag. Vi hörs som vanligt 0600!

A to the D to the J to the Ö!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad