1 av 6
Rickard och Anders är koncentrerade. Johanna bara dricker kaffe. Foto: Herr Pettersson/SR Kristianstad
2 av 6
Sofia Jönsson greppar felan.
3 av 6
Sofia Jönsson lär Johan att spela fiol. Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad
4 av 6
Freddie Holmberg tittar fram bakom Ingrid Almfjord vid elpianot. Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad
5 av 6
Nina Holmberg rockar loss med låten Ghostbusters. Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad
6 av 6
Alma, Johanna, Hanne och Klara ska på konserten som musiklärarna tränat in. Foto: Alva Ingvaldson/SR Kristianstad

23 Mars Musikskola på turné

Gör så gott du kan idag. Imorgon kan du kanske göra det ännu bättre! Så sa Sir Isaac Newton, smart kille det där! 

Ett roligt citat när man pratar om musikskola är ju Itzhak Stenström från HippHipp som säger följande: "såhär illa har jag inte mått sen jag tvingades lyssna på kommunala musikskolan i Örebro då de gav mig vorauf i fel tonart för tio år sedan."

Och musikskola var just vad som stod på schemat för Pettersson som åkte till Hanaskog idag. Östra Göinges musiklärare åker just nu runt på en turné. Numret det turneras med heter "Mystiska monster och kusliga ljud" och spelas på dagen och på eftermiddagen får barnen prova instrumenten. Syftet är förstås att få nya musiksugna unga att börja spela något instrument och dessutom prova olika instrument. Hade jag haft denna möjligheten som barn hade jag, mina föräldrar, och en uppgiven pianolärare besparats mycket lidande....

Johan Pettersson bjöd på lite fiolspel. Eller bjöd och bjöd. Han tvingade oss att lyssna på lite fiolspel.




Elisabeth Millqvist tar tillsammans med Mattias Givell över stafettpinnen som ansvariga för utställningarna på Wanås efter Marika Wachtmeister. Spännande! Vi fick fatt i Elisabeth som nyss avslutat ett träningspass i Stockholm. Sportigt!

Och sen gick vi loss! Vem gästade oss? Vem skulle vi ringa? Vi gjorde helt enkelt som den tyska tidningen Neon hade gjort! 

Henrik Stjernfelt och hans två kompisar bestämde sig för en liten fisketur på Helge Å igår. Faktiskt var det ju så att Johan Pettersson stod och gjorde en intervju nere vid vattnet när gänget testade motorn på båten. Men sen hände något under själva fisketuren....

Då var fyra timmar direktsänd radio återigen avklarade. Imorgon är det dags för ett nytt blad och nya tag. Hörs i gryningen!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista