1 av 5
Foto: Johan Pettersson/SR
2 av 5
Foto: Johan Pettersson/SR
3 av 5
Anders Aronsson, miljösamordnare i Åstorps kommun. Foto: Johan Pettersson/SR
4 av 5
Drygt 30 grisar låg döda i en damm vid Maglaby, strax söder om Kvidinge. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
5 av 5
Sveriges Radio Kristianstads regerande svensktoppen nästa-mästare Elina Douglasdotter var på besök imorse. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad

29 Mars 215 miljoner godmorgon!

Var det du som vann 215 miljoner i helgen? Grattis säger vi isåfall! Mitt kontonr är...... nej, just det, det får jag ju inte skriva ut här. 215 miljoner....det är så mycket pengar att det snurrar! Men nu tar vi tag i den här dagen, och lite då och då drömmer vi oss bort och tänker på vad vi skulle gjort för så mycket pengar.

En som hade klart för sig vad hon skulle hitta på med 125 miljoner var Inga. Inga som helst tveksamheter. Inga problem alls. Lyssnarnas lista!  

Med oss i studion denna morgon var Lotta Hedström från Tomelilla. Hon var med 1980 när det var folkomröstning om kärnkraftens vara eller icke vara i Sverige. Hon är nyvald parallell-ordförande i FMKK (Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen). En kampanj som har pågått i 32 år. Men vad har hänt de senaste tio åren?

Grisdöd i Magalby

Igår nåddes vi av nyheten att man hittat 30-40 döda grisar i en damm utanför Kvidinge. Johan Pettersson åkte dit för att ta reda på mer.  


Idag inleds Svensktoppen nästa. Är du nästa stjärna? Elina Douglasdotter vet hur det känns att vara med i tävlingen. Förra året var hon Sveriges Radio Kristianstad´s vinnande bidrag till tävlingen. För att inleda och spraka igång det hela och locka just DIG att skicka ditt bidrag så kom Elina hit och gästade oss denna morgon.

Vi är på hugget och vi är med dig hela veckan. Hela veckan som innebär fyra arbetsdagar, inte fem. Tack som fan Jesus!

Vi hörs imorgon! 06.00-10.00 är kalastiderna som gäller.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".