26 April Reptilhjärna

Måndag är suveräna som nystarts-dag. Är det nån gång man ska börja om så är det måndagar som gäller. Vi inledde veckan med lyssnarnas lista och Caroline gav oss fem anledningar till VARFÖR DET ÄR KUL att träna.

Johan Pettersson kom in i studion. Han var skeptisk, finns det verkligen fem anledningar till att träning är kul? Och visst fanns det! Och Caroline, den lilla hurtbullen, skulle givetvis ut och jogga efter att hon listat. Hurtigt!

Reptilhjärnan strikes again

Martin Bolander blandar psykologi och ekonomi. Intressant! Och reptilhjärnan styr tydligen mer än vad vi anar. Vad skönt att äntligen ha fått en anledning till varför man vill ha så mycket saker! Eller...det var kanske inte det som var meningen?

  

Siesta nästa för Hässleholmsband

The Great Decay heter bandet som via en tävling vunnit en plats på Siestafestivalen i Hässleholm. Johan Pettersson drog deras replokal för att ta reda på hur man tar sig fram som ett okänt band. Och så kunde han såklart inte låta bli att prata om deras replokal, som ju har varit Peps Perssons replokal. Mycket sitter nog i vägarna, och musiken framförallt.

Eldigt

Det börjar våras och det börjar bli soligt och det börjar bli sommar och det börjar bli torrt i skog och mark. Det betyder gräsbränder. Eld ska man inte leka med, då kissar man i sängen, som det gamla talesättet säger. Och inte bara blir det kiss i sängen om man leker med elden, det kan också ställa till stora skador i skog och mark. Vid Kristianstad Airport igår, där brann 6000 kvadratmeter. I Hyllstofta brann 40 000 kvadratmeter. Vi ringde Tommy Rydén som är ställföreträdande vid räddningstjänsten i Åstorp & Klippan.

Vi har kickat igång veckan! Nu kan inget stoppa oss! Det skulle kanske va kräksjukan då eller andra åkommor men dom vill vi inte höra talas om. Imorgon hörs vi igen!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista