28 April Kim Anderzon på besök

Goddag och godmorgon! Senaste agilityprognosen för mig och lilla hund-luddboll: Om man kissar på ett hinder blir man diskvalificerad. Luddboll ligger risigt till! Nu tar vi tag i den här dagen! Välkommen!  

Låt oss börja med en sak som skulle kunna diskvalificera en radiopratare. En nysning. Men den gick inte att stoppa. Hade den fått stanna i min kropp tror jag huvudet hade flugit iväg.

Tänk dig följande: Du är en liten igelkott, det är vinter och du fryser om dina små tassar. Du traskar runt på dina små igelkottsben och letar efter ett bra litet bo. Då ser du en stor hög med pinnar. Du tänker i din lilla igenkottshjärna att det där ser ju shyst ut, jag flyttar in. Sen somnar du och sover hela långa vintern. Så vaknar du till, du hör fåglar och det luktar vår. Du sniffar och vädrar med din lilla igelkottsnos. Det är något mer som luktar. Det luktar bränt, och du hör uppspelta människor och dom sjunger en låt som handlar om Skööööööna maaaaaj välkommen. Och plötsligt inser du att ditt igelkottsbo står i ljusan lågor. Spring igenlkott spring! Det jag vill illustrera med denna lilla historia är att man får se upp med majbålen så man inte sätter fyr på nåt litet djur. Tänk dig följande: Hela familjen står och tittar på majbålet, man grillar korv och lokala hembygsorkestern spelar. Plötsligt kommer en liten igelkott farande som en liten fackla över området. Barnen skriker, kvinnor gråter, männen förfäras. Inte alls särskilt trevlig stämning.

En lista bjöds det också på idag. Anders var på kurs igår och fick komma ut i verkligheten. På vår list-sida, där vi samlar listorna, kan du höra vilka erfarenheter han tog med sig från gårdagen!

Onsdagar betyder att vi får en inblick i livet utanför studioväggarna och vår lyssnare Agneta G Henriksson som är med oss med jämna mellanrum funderade idag över blommor och grönt och hur människor kan vara blommor. Poetiskt!  

Under+vatten+rugby= Johans äventyr för morgonen

Kristianstad undervattenklubb har framgångar i undervattensrugby. Johan träffade Sara Lundgren, Mathilda Nilsson och Emma Hult som varit med och plockat hem priserna.


P-piller, pass, psetas... och prit!

Varken jag eller Anders kan komma på om det var Kim Anderzon som säger dom klassiska orden i Sällskapsresan. Det spelar ingen roll, Kim var iallafall dagens gäst och energin bara sprudlade! Just nu är hon på turné med sin föreställning "Diva". Och Kim är ingen diva. Hon kör sin turnébuss själv, packar upp 1,5 ton rekvisita och håller i dom flesta trådarna. Hur länge hon har vetat att hon ska jobba med teater? Sen hon var 6 år!

Nu tackar och bockar vi för idag och imorgon hörs vi som vanligt. behöver jag säga vilken tid? 0600-1000 är det som gäller!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista