19 Maj Undvik kallsupar

Tinatatinata som Antique sjunger. Och det är så som jag känner mig idag. Tinatatinata! Igår räknade jag förresten ut hur mycket kalorier det var i sylten jag gjorde häromdagen. Den gick inte av för hackor kan jag meddela. Men socker har väl ingen dött av? Eller? Nu grabbar vi tag i den här dagen! Tinatatinata! 

Sommar betyder allsång

Idag skulle Anders lista sina bästa allsångslåtar. Och jag var en hård domare, det gällde att låtarna passerade Zachhau´s allsångskrav. Spänningen var oooooolidlig! Har Liljeqvist bara valt mossiga trista låtar eller kommer det vara låtar som jag kan sjunga med i?

Konspiration!

Idag ringde vi återigen upp Andreas Johansson. Idag kallar vi honom för Nordöstra Skånes svar på fågeln Bruse. Andreas har en teori, och den innehåller både utomjordingar, kungen och en arbetskompis. Lyssna här!

Johan på giftigt uppdrag

Johan Pettersson skickade vi iväg på två uppdrag denna morgon. Först skickade vi honom till Skånes giftigaste tomt. Kanske inte helt rätt rent arbetsmiljömässigt...men vad gör man inte för jobbet, sa Johan och skuttade iväg till militärerna som intagit gasverkstomten precis sidan om radiohuset här i Kristianstad.

Flaggan är blå och hissad och Skåne är duktiga men undvik kallsupar!

I år hissar 51 hamnar och 36 stränder den internationell miljöutmärkelse Blå Flagg, och det låter ju bra. Men vad betyder detta och vad har man för eget ansvar? Vi pratade med Jessica Ångström från Håll Sverige Rent som är projektledare för Blå Flagg. Skåne är duktiga och har massor va Blå flaggor som vajar i vinden i hamanr och vid stränder. Och du, tänk dig för innan du glatt kastar dig i havet i sommar och får en kallsup. UNDVIK kallsup! Det lärde jag mig denna morgon!

Mannen som vågade säga emot Bushadministrationen

Hans blix blev du känd över hela världen 2003 när han som dåvarande chef över FN:s vapeninspektörer menade att Irak inte hade förintelsevapen, men Bush trodde honom inte och gick in i Irak ändå... Och plötsligt visste alla vem Hans Blix var. Ikväll besöker han Skåne och Hillesgården och vi ringde upp mannen som försökt pensionera sig tre gånger.

Johan drar en rökare

Vi kan inte få nog av "släppa-en-rökare-skämten". Men vi ska försöka lugna oss lite. Pruttpruttprutt. Johan drog, lätt självlysande, vidare till andra sidan av Kristianstad, nämligen Näsby. Ibland fyller man ledningarna under marken med teaterrök för att se om det finns läckor. Självklart ville Pettersson vara med och röka på!


Ännu en morgon till ända. Haj och ivaj! Tiden går fort när man har roligt! Man har inte roligare än man gör sig. Tjofaderittan och andra klyschor. Men jag menar det! Imorgon är vi med dig igen, Morgonen med Anders Liljeqvist fortsätter blanda och ge mellan klockan 6 till 10. Ha en bra dag!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad