25 Maj Rollspelsdag

Då var det tisdag! Jag är lite nervös idag, det är nämligen avslutningstävling på agilitykursen. Håll alla tummarna för mig och luddboll. Mest för mig, lilla hunden är så snabb att jag inte har en chans att hinna med. När han är på hinder nummer fyra har jag precis börjat springa....Jag värmer iallafall upp med ett rejält morgonpass så håll i hatten för det är en fullspäckad morgon! 

Johan Pettersson hade fått listan i uppdrag till denna ljuva morgon. Han fick en rubrik av oss, men den gjorde han om och bestämde själv vad rubriken skulle vara. Det är nästan rött kort på det, men Johan fick godkänt och listan hör du här!

 

Johan i fantasivärlden

Den onde fursten Nigol är besegrad och slagen och alla orcher och svartalver utgör inget större problem för tillfället. Är det en vanlig dag i studion för morgongänget? Nej, det är fantasilandet Barda vi pratar om. Barda är ett populärt rollspelsprogram för de lite äldre barnen på SVT och idag drar inspelningarna igång. Johan Pettersson har åkt till Hässleholm för att träffa elvaåriga Teodor Andersson, en av årets deltagare. Och vi lärde oss om svärd, onda typer, morgonstjärnor och annat som kan behövas i ett rollspel.

Candyman? Post-it?

Vi lyssnade på engelska/franska/hittepå-språket Post-It med Dimie Cat. Och lyssna på refrängen....väldigt likt candy man med Christina Aguilera. Eller vad tycker du?

Vandringsled med avbrott

Vieåleden vid Verum i Hässleholm kommun stängs av tills vidare efter en olycka på pingstafton. Dragflotten som tar vandrare över ån kantrade och fyra personer föll i vattnet. Detta innebär att vandringsleden inte längre går att ta sig runt. För att veta mer om detta skickade vi Johan direkt från fantasivärlden till fritidsförvaltningen i Hässleholm där han träffade Henrik Samevik.

Ystad-musiker prisad!

"2010 års stipendium ur SKAP:s stipendiefond till Evert Taubes minne: Michael Saxell."

SKAP står för Föreningen Svenska Kompositörer Av Populärmusik. Jag förstår att man förkortar det, för det hade tagit halva veckan att läsa ut hela namnet. Igår var det fest på Nordiska Museet i Stockholm och SKAP-stipendiaterna Michael Saxell och Jan Lundgren fick ta emot sina pris. Från en studio i Stockholm hade vi Michael Saxell med oss, hur mådde han såhär dagen efter festen och dagen efter stipendium-utdelningen?

Och sen fick vi fatt i en annan pristagare som också var på plats igår och som Michael Saxell samarbetat mycket med. Jan Lundgren heter han och vi ringde upp!

Dubbaskor

Nu, dags att snöra på sig fotbollsskorna (ja, det har jag köpt till agilityn så man inte ska glatta i gräset). Imorgon är vi med dig igen. 0600 vevar vi igång. Ha en bra tisdag din lilla räka!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad