26 Maj Nordens bästa servitris tuktar Johan!

Idag ska du få höra hur det låter när Johan träffar Nordens bästa servitris, du ska få höra Anders lista misstag som man inte önskar att en servitör/servitris inte ska göra, du ska få höra vad Agneta G Henriksson hade på hjärtat idag, du ska få höra varför en skola i Hässleholm har kvällsöppet, frågan är om dina öron orkar med allt? Vågar du? Klart du gör, nu kör vi!

Nu är du väl förväntansfull och nervös, hur gick det på agilityn igår? Jo, tackar som frågar, som en pil for luddbollen fram. Ända tills han fick syn/lukt på en tjusig liten jack russel flicka. Ingenting hjälpte, inte köttbullar, inte väsande från min sida att han inte skulle få vara med mer. Hund säljes billigt, djävulskt billigt. Nu måste jag lägga gårdagen bakom mig, idag är en ny dag och det kan bara bli bättre!

Bröllopet närmar sig

Idag var det återigen dags att ringa Agneta G Henriksson. Idag kallade vi henne "Vinslövs svar på Vitrysslands vingar i Eurovision song contest". Kanske inte vår mest briljanta titel, men Agneta var nöjd. Idag funderade hon över det stundande bröllopet. Vilket bröllop? Det kungliga bröllopet!

Nordens bästa servitris finns på Österlen

Hon heter Emilie Sajland och jobbar på Blåsingsborgs gårdshotell strax nedanför Kivik och har blivit utsedd till Nordens bästa servitris. Johan Pettersson fick göra servitörsprovet, skulle han klara det? Och skulle Morgonens budget klara av att ersätta allt porslin. Alla var nervösa, tur att Johan hade Emilie med sig!

Anders listar serverings-misstag han inte vill råka ut för

Emilie Sajland begår inga av dom misstagen som Anders har med sig i sin lista denna morgon. Vi har väl alla råkat ut för en tjurig servitris och reflekterat över att hoppsan, den här människan kanske skulle jobba med något annat. We give you: AAAAAAANDEEEERSSSS LIIIISTAAAAA!

Matte 17.30-18.30 Natur 19.00-20.00

Ja, det är så schemat kan se ut på Västerskolan i Hässleholm där man börjat med skola på kvällen för alla skoltrötta elever. Rektorn Paul Szabo är en av intiativtagarna för projektet tillsammans med specialpedagogen Ann Ekeberg. Jag tycker våra chefer ska ta till sig detta, kanske kan vi ha Morgonen med Anders Liljeqvist mellan 7.30 till 10.30 istället? Först tänkte jag 14-18, men sen kom Anders på att då låser man ju hela dagen, så vi enades om 7.30-10.30, då är det fortfarande Morgon och jag kan ta tåget till jobb. Bra idé, den tar jag med mig till nästa planeringsmöte!

15 poäng konst

"Bild- en ämnesfördjupning i måleri", så heter en kurs på Högskolan i Kristianstad som avslutas med en examensutställning på Yllan i Kristianstad. Fem av de utställande kursdeltagarna är Birgitt Floberg, Britt-Marie Pettersson, Magnus Åkesson, Sofie Svensson och Jenny Delfin. Vi lärde oss om tempera, akryl, olja, akvarell och annat som kursdeltagarna fått syssla med.

100 poäng adios

Vi säger tack och hej och tempera så hörs vi imorgon. 0600-1000 är det som gäller, och vi vaknar som vanlig tillsammans.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad