28 September Vargmorron

Tja! Så säger man i Stockholm och vi drar dit snart så jag måste börja öva mig. Men nu: fokusera på dagen som idag är en tisdag den 28 september. Häng med vetja tja tja tja!

Och titta vem som hälsade på hos oss idag! Lilla luddboll! Jag fick skjuts hit (inte av min luddiga hund, utav av hans husse) och Johan och Rozz är ju gamla bekanta så jag vet inte vem som var mest uppspelt, Johan eller Rozz.

Med anledning av Morgongängets Stockholmsbesök så listade jag idag bra saker med Stockholm. Eller sånt som är spännande. Positivt var det i listan iallafall. Och i sann public service anda säger jag också: det finns även andra städer att besöka. Listan kan du lyssna på här. Johanna Zachhau, din turistchef i gryningen!

Studentkåren har tappat medlemmar

I somras försvann kårobligatoriet i Sverige vilket innebär att det nu är frivilligt för svenska studenter att skriva in sig. Det innebär i Kristianstad att kåren tappat två tredjedelar av sina medlemmar vilket givetvis också syns på intäkterna. Johan Pettersson har åkt för att träffa Ewa Axelsson, ordförande i studentkåren i Kristianstad.

Hylla dina blinkers-dagen!

Denna morgon läste vi att mer än varannan bilist struntar i att använda blinkers. Illa! Så därför utnämnde vi dagen till Blinkers-dagen. Blinka loss! och få saker upprör så som bilkörning och hundbajs, och sen började vi diskutera rondellblinkning och manligt och kvinnligt. Farligt område! Vi fick ta hjälp av en körskolelärare. 

Och Robert, som kör lastbil, han ville också prata blinkers. Och hans rapport från denna morgon var skrämmande!

2XVarg

Maskinisten i Rederiet och Fablernas Värld. Det är vad vi tänker på när vi pratar om Bert-Åke Varg. Men tjena vad mycket han har gjort, Bert-Åke Varg har i över femtio år jobbat som skådespelare på teater- och revyscener över hela Sverige. Nu turnerar han och sonen tillika pianisten Pontus Varg, med showen "2 x Varg" i hela Skåne. Skånetour! Och Radio Kristianstad idag.

Vi minns Holger

"Vi är många som är glada för att Holgers väg har korsat vår egen. Av rena tillfälligheter så befann sig Holger på en pizzeria just den dagen, då två dokumentärfilmares väg hade fört dem dit. Där uppstod ett möte, vars resultat senare kom att få betydelse för många människor. Kemi, förundran och ett intresse uppstod för att berätta om en man som, onekligen, gick sin egen väg." Så står det på Vinslöv-plötsligt en förenings hemsida med anledning av att Holger Nilsson från dokumentärfilmen "Plötsligt i Vinslöv" är död efter en tids sjukdom. Kristoffer Månsson är ordförande för Vinslöv-plötsligt en förening och han minns Holger med värme.

Imorgon, 0600-1000 är Andreas och Agnes med dig eftersom vi är i hufudstaden. Häng med dom imorgonbitti! Sköt om dig!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad