1 av 2
Johan under pengainsamling och biljettutdelning i Simrishamn. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
2 av 2
Att prata, samla in och dela ut lyckades Johan ibland göra samtidigt. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio

4 Oktober Öde Ö

Frukost igår: Lösgodis som blivit över från lördagkvällen Lunch igår: 1/2 liter vaniljglass med cashewnötter Kvällsmat: Kinamat som levererades till dörren. Kläder hela dagen: flanellpyjamasbyxa, raggsockar (två olika) och varm tröja. Herregud vad bra att det är måndag och nystartsdag idag!  

Nu kör vi så det ryker och ångar! Listan idag var min och i fredags kunde man missta mig för en icke barnkär människa. Det är fel! Så idag gjorde jag en lista som helt baserades på varför barn är så härliga, ljuvliga, gulliga, underbara små varelser. När dom är tysta. Och man slipper sitta på samma tåg som ett.

Gratis är gott och kul och bra för världens barn

Ídag (oj, titta vad roligt litet streck det blev över i:et) drog vi också igång insamlingen till Världens barn. Johan Pettersson for iväg med 50 (!!!) gratisbiljetter till galan i Ystad på lördag. Kan du inte få biljette av Johan denna morgon så har du ändå chansen, klockan 11 idag släpps nämligen resterande biljetter, också dom gratis. 040 73910 är telefonnumret du ska ringa efter klockan 11 idag! Calle Kristiansson, Sibel och Gunhild Carling kommer att vara där!

Dyslexi-vecka

Man kan skoja friskt om dyslexi, men är det så skoj egentligen för dom som verkligen är drabbade? Idag gästades vi av Kerstin Ulfvik Jonasson från Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn, FDB i Hässleholm och Eva Erlandsson som är läs och skrivutvecklare iHässlehoms kommun och lågstadielärare. Europeiska dyslexiveckan inleds idag och damerna pratade om vad dyslexi innebär och lite om vad som kommer hända i veckan.

Gråt-låt

Brittiska motsvarigheten till Stim, PRS for music, verkar ha gott om tid. Dom har gjort en undersökning över vilka låtar som får män att gråta. Johannas nöjeskoll hade såklart koll på detta! Lyssna och se om du kan låta bli att gråta, din böleröv.

Före detta KDFF-are som ständigt vill tävla

Elin Bjerre är kanske ett namn du känner till? Hon kommer från Kristianstadtrakten, och spelade i KDFF. Sen tackade hon för sig, drog till Stockholm för att jobba och vi pratade med henne när hon hade vunnit massor av pengar att shoppa för genom att springa i högklackat. Nu har hon nya saker på gång, Robinson! Och personliga saken Elin tog med till ön var såklart en fotboll.

Icke kanelbulle. ICKE!

Söndagens sockerfrossa har väckt sockermonstret inom mig igen, detta slumrande lilla otyg. Nu är jag så otroligt sugen på kanelbullar. Egenbakade, som man äter när dom fortfarande är så varma att man nästan bränner bort en bit av gommen och tungan. Ojojoj vad gott. Men icke! Det blir morötter för fröken Zachhau idag. Vik hädan, kanelbulle!

Vi hörs igen imorgonbittida.

Johanna Zachhau/SR Kristianstad 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".