1 av 2
Det var full fart i Båstad idag. Här pågår serveträning. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Sami Seppänen, chefstränare på Båstad tennisakademi. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

5 Oktober Jazz, opera och tennis

Jaha. Jag åt kanelbullar igår. Tre stycken. Icke bra. Stygg tjockis, stygg! Var det värt det då? Det kan du klappa dig i arslet på!

När jag körde till jobbet imorse så spelades "Friday I´m in love". Hallå, den kan man ju verkligen inte spela en tisdagmorgon. Vilken förolämpning! Trots att jag blev förolämpad så gäller det att se framåt med friska tag, det står det i alla mina självhjälpsböcker. Där är faktiskt ett helt kapitel som heter "Att se framåt en tisdagsmorgon när det spelas en fredags-firar-sång". Nu kör vi!

Svårstvtat

Listan idag bestod i att Anders Liljeqvist listade ord som han tycker är svåra att stava. För att inte sätta griller i huvudet på dig så kommer här korrekta stavningar av samtliga ord.

5. Zachhau
4. Genre
3. Välkommen och välkomna
2. Skelett och stafett
1. Repetition

Jazz

Musik präglade denna morgon! Allra först var det jazz! Vi gästades av jazzsångerskan Christina Gustafsson först och då blev det jazzigt. Hon är just nu på turné i Skåne och igår var det Kristianstad, idag är det Hässleholm.

Fysiskt för Johan

Johan drog till Båstad. Hej och ivaj bara! Tennis var det dags för, och från och med nästa hösttermin får gymnasieskolorna själva inte längre sätta betyg när det gäller specialidrottsutbildningar. Regeringen vill istället satsa på ett antal elitskolor för dom idrotter som är aktuella och att bara elitskolorna ska få sätta betyg. Någon fara för tennisgymnasiet i Båstad verkar det inte vara dock, snarare vill tennisförbundet satsa hårdare i Båstad.

9-3

Vill bara påpeka att det efter dagens runda i "vem-är-äldst" står det numera 9-3 till JOHANNA ZACHHAU: JAG UPPREPAR, 9-3 TILL JOHANNA ZACHHAU. Jag är en fin vinnare. Ödmjuk på nåt vis.

Opera

Nästa musikgenre som vi behandlade var opera. O o o o operaaaaaaaa. Det är inte bara Christina Gustafsson som muciserar genom Skåne, också Malmö Opera och föreställningen 00.00-En nattlig odyssé är på Skåneturnée. Ikväll gästar dom Perstorp och en av dom medverkande är Jan Modin. Han pratade opera med oss denna musikaliska morgon.

Adjö!

Tack och adjö för idag. Imorgon hörs vi igen, då är det jag och Johan Pettersson som håller i tyglarna. Tänk dig Morgonen som en häst. Hoppla och giddeopp, vi hörs imorgon!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".