1 av 2
Blogg-bild. Så gör alla tuffa bloggare! Foto: Johannas dator
2 av 2
Pärlpyssel by Johanna. Foto: Johannas nya bästa vän, datakameran

8 Oktober Martina Haag ger avundsjukaknep

Fredag! Idag! Check!    

Hej läsare!

Hoppas allt är bra med dig. Med mig är det bara bra. Idag var som vanligt en händelserik dag på jobbet. Anders Liljeqvist was back in da house! Johan Pettersson for ut på vägarna, jag kunde husera runt på min sida av studion och är återigen härskare över tangenterna. Jag skriver jättefort, fingarna dansar. Tamtadamtadam!

Vi har ju en lista varje dag. Jag och Johan Pettersson gav den till Anders idag. Kanske inte helt snällt att bara ge han 15 minuters förberedelsetid men han var lika glad ändå. 

Jag sover gärna och mycket. Vi hade en liten hur-man-sover-diskussion i studion. Nyhets-Rickard, Anders och jag har mer gemensamt än det här morgonprogrammet. Fosterställningen bland annat!

På fredag har vi också Utmaningen. Du förstår, det är tävlingen för 9-12 åringar. Idag var det Hanna, tjejen på täppan, som utmanades av William. Det var svåra frågor idag. Jättesvåra! Översättningar, historiekunskaper....svårt!

Mer som det tävlades i var ju Nyheterna VS. Johanna Zachhau i tävlingen "vem-är-äldst". Och denna veckan har Nyheterna fått 3 poäng. Inte alls en bra prestation från min sida.... Nästa vecka blir det ALLVAR för min del. Skärpning!

(Hade detta varit ett riktigt, pappersbrev hade jag klistrat ett fint klistermärke här. Ett sånt där luddigt man kan klappa på. Gärna med doft. Tuggummidoft.)

Johan Pettersson hade skrammel-uppdrag på agendan. Lite rassel och lite skrammel. Insamlingen till världens barn pågår ju för fullt och idag besökte Johan Ängelholm och 500 kronor kom en kvinna och la i bössan! 500 kronor! Det är ju massor av pengar! Och allt går till världens barn!

Dödssynd som positiv sporre

Gjorde vi mer på jobbet idag då? Men absolut! Martina Haag besöker Kristianstad i helgen. Och hon var hurtigt glad och berättade om glädjen med att springa i snö. Ännu en hurtigbulle tänkte jag. Men sen sa Martina också att hon skulle prata om dåliga saker som ibland kan vara bra. Som avundsjuka. Bra där!

Bekräftat Melodifestivalaktuella

Det har spekulerats, men nu är det officiellt. Lasse Stefanz ska tävla i Melodifestivalen. Olle Jönsson ringde vi såklart upp för att få veta mer. Det var ju inte såläge sen han i en tidningsintervju sa att han inte visste något om Melodifestivalen. Luring!

Helgpyssel

Sen slängde jag ut ett quiz och det kan du pyssla med hela helgen. Du hittar det här!  

Vet du vad? Nu ska jag ta helg. Jag har gjort ett roligt, roligt pyssel. Men jag har tydligen inte rättigheter att skicka över bilder via min dator och telefon....HEUREKA! Jag ska ta en bild med datorn på telefonen och då kan jag visa mitt roliga pyssel.

Hoppas du har en rolig helg framför dig. Jag ska till skogen. Tända brasa, titta på sjön, leka med liten bebis, andas skogsluft, leka med ullig hund och umgås med fina vänner. En bra helg med andra ord!

På måndagmorgon är det dags igen. 0600 tjongar det igång!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

  

    

    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".