1 av 2
Micke Skoog och Anna Arwidson är två av Trummhinnorna som leder trumarbetet. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Anna-Carin Fogelqvist, producenten bakom trumdagen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

11 Oktober Malin vann galabiljetter!

Solig hösthelg lägger vi bakom oss och en premiär var det dags för idag. Vad var det för premiär? Jo, skrapa rutan premiär.   

Johan Pettersson inledde veckan med att bjuda på sin lista över saker som han INTE fick gjort i helgen. Det var ju en lista vi gav honom i fredags och minsann om inte unge herr Pettersson var riktigt nöjd med listvalet, då hade han en bra anledning att inte göra saker och ting.

Jag älskar också undanflykter. Jag blir rent av uppspelt när jag inser att jag har en ursäkt att INTE göra saker och ting som borde göras. Som att träna, eller städa eller duscha.

Insändare med falsk signatur

Det vanligaste folk söker på Internet är sitt eget namn. Jag kollar upp mig själv lite då och då. Ungefär en gång om dagen. Centerpartisten Jonathan Lindborg från Hässleholm var riksdagskandidat i valet och har som vana att kolla upp sitt namn på nätet och han hittade en insändare i Borås Tidning undertecknad i hans namn. Men det var inte något han själv hade skrivit.

Tävling! Galabiljetter

Bland alla som skickat in en önskan via sms och samtidigt skänkt 50 kronor till förmån för Världens barn har man ju haft chansen att tävla om två stycken biljetter till Arena-invigningen i Kristianstad. Och idag var det dags. Tadamtadam och stort grattis säger vi till Malin i Åstorp som vann! Hennes motståndare hette Mattias och han fick sin låt spelad som tröstpris, och han var lika glad för det!

Slå på trumman

Det var just vad Johan skulle göra idag! Och vad exalterad han var för dagens uppdrag! Lyssna här!

Och hur gick det då i projektet på Slättängsskolan i Kristianstad som Johan Pettersson besökte?

Och jag måste få med detta! Lyssna här när Anders berättar om dagens höstväder. Så fint det passar med musiken i bakgrunden. Nästan så man grät. Lyssna!

Nu går vi ut i det jazziga höstvädret. Igår plockade jag kastanjer vill jag gärna poängtera. Vi hörs imorgon!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".