1 av 3
Dansbandsprofessorn på besök. Thomas Deutgen heter han. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 3
Arkeolog Peter Skoglund berättade för Johan om den bosättningen man gräver fram strax utanför Kristianstad. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Så här ser det ut på en utgrävning innan allt är riktigt framgrävt. Pinnarna markerar viktiga saker kort och gott. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

12 Oktober

"Det som skiljer dumma och kloka åt, är att de dumma hela tiden begår samma dumheter medan de kloka alltid hittar på nya"

Hepp och goddag! Johan Pettersson visade sig sitta inne på kunskaper om arkeologi och jag hade hejaramse-förslag till kvällens match. Helt oväntade kunskaper från oväntat håll!

Varför detta intresse för arkeologi? Jo, det berodde på att Johan skulle iväg och kolla in en utgrävning som pågår utanför Kristianstad i detta nu. Men först, en stycket lista! Är du älg? Lyssna isåfall för den innehåller bra tips på vad du kan göra nu när det är älgjakt!

Tillbaka till arkeologi och Johan Pettersson. Vid Hammarshus utanför Kristianstad pågår ett intensivt grävarbete just nu. Det är ett gäng arkeologer från Sydsvensk arkeologi som står för det. Johan träffade arkeolog Peter Skoglund.

Melodifestivalen känns avlägsen. Men ICKE! Nu är webbjoker-tävlingen igång och många skåningar har blivit utvalda. En av dom är Jessica Lundgren från Tomelilla. Och minsann, videon till låten består av bilder från Lödderup Strandbad. På SVT´s hemsida kan du lyssna till alla webbjoker-bidrag!

Något som inte är lika avlägset är Dansbandskampen. Och är det mycket skåningar i webbjoker-tävlingen så är det inget mot vad det är i dansbandskampen. Det känns som vartenda band är skånskt....nästan. Vi gästades idag av domaren och dansbandsexperten Thomas Deutgen. Och vi avslöjade även att vi själva har en dansbandslåt på gång! Vilket massa spännande på en och samma gång!

Mer spännande blir det såklart imorgon! Häng med oss då! 0600 slevar vi igång!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".