1 av 3
Sanna Nielsen bjöd på avskalad musik i Morgonen med Anders Liljeqvist. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio
2 av 3
Maryl Streep är i fokus i utställningen Her. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Längst bak från vänster Åsa Forsberg, konstpedagog på Regionmuseet, Claudia Schaper, intendent på Konsthallen. Längst fram från vänster Lotta Vinberg från Kulturhuset Barbacka och therese Axelsson, museevärd på Regionmuseet. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

13 Oktober Sanna Nielsen & gruvarbetarna

Goddag! Onsdag har det hunnit bli. Jag funderar lite på om min fotbollshejande sambo kommer hem idag eller imorgon. Det borde man ju som flickvän hålla ordning på. Inte minst för att jag ska veta om jag ska städa undan allt jag bara låtit ligga framme idag eller imorgon. En sak som är säker är iallafall att vi är med dig 0600-1000 idag. Det vet jag absolut! 

Idag fick vi fint besök av Sanna Nielsen. I tidiga ottan var hon på plats och vi pratade avskalade kyrkoturné, storslagen julkonsert och relax och shopping i Edenryd.

Och så blev det livemusik med Sanna och gitarristen Joakim Ramsell. Ojojoj vad fint!

Låt oss lista

Igår besökte Johan Pettersson en arkeologisk utgrävning. Det inspirerade oss till dagens lista. Anders listade idag vad han skulle vilja gräva upp och hitta.

Låt oss Agneta

Agneta G Henriksson var det också dags för idag. Vår rapportör i Vinslöv. Och telefoner var dagens ämne. Klicka här  så kommer du till Agneta´s sida.

Låt oss skramla

Johan Pettersson drog iväg i sin orange banderoll och hade bössan med sig. Insamlingen till förmån för Världens barn fortsätter och idag befann sig Johan Pettersson på Resecentrum i Kristianstad en liten stund innan han drog vidare till en mobil konstutställning.

Surt

På tal om Johan. Han var inte glad idag. Likt ett litet åskmoln satt han och tjurade över fotbollsförlusten igår. Vi gjorde vad vi kunde för att lyfta hans humör.

Dagens snackis: Gruvarbetarna

Dagens snackis var förstås gruvarbetarna i Chile som nu har börjat hissas upp. Via webb och såklartt radio kunde man få en känsla av hur det går till när gruvarbetarna sakta hissas upp till nära, kära och ett stort mediauppbåd ovan jord. Anders poängterade rädslan i att vara siste man att hissas upp. Jag skulle inte vilja vara sist för att vara den som inte kommer upp föratt korgen är utsliten. Anders poängterade det läskiga i att vara ensam kvar i gruvan. Läskigt! Vad tänker du om det hela? Kommentera väldans gärna!

Konst på turné

Johan åkte vidare till en turnerande konstutställning som just nu finns i Kristianstad. Vi ville såklart veta vad detta innebär och Johan fick alla svar!

Låt oss säga adjö

För idag. So long. Morgondagen bjuder på fler äventyr och överraskningar. Häng med oss! 0600 drar dagen på Radio Kristianstad igång!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".