1 av 3
Ola Johnsson vann SM i Mathantverk för bästa inlagda fisk med sin Äpplesill. Strax efter fotot drog han ut på sjön för fiska ål. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 3
Katten Kashmir hängde med Johan och Ola Johnsson i Kiviks hamn. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 3
Så här ser den ut vattenpumpen. På bilden ser du också Håkan Fält och Jörgen Persson. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

14 Oktober Fiskemorgon

Inget skrapa rutan imorse och inga stjärnor på parkeringen. En mild natt kan man konstatera!

Igår eftermiddag när jag kom hem gjorde jag en riktig dagis-middagslur. Efter lunchen (som inmundigades utomhus) så la jag mig på trädäcket i trädgården och sov i över 2 timmar. Solen gassade, fåglarna kvittrade och min hund sprang säkert in till grannen. Men det vet jag inget om, för jag sov som en liten prinsessa!

Alla gruvarbetare uppe!

Nu är dom uppe, alla 33 gruvarbetare i Chile. I över två månader har dom suttit instängde i gruvan, men nu lyckades man rädda alla och tårdrypande scener har kablats ut över världen där gruvisarna återförenas med nära och kära och älskarinnor. Johans lista idag innefattade sådant som är trist att inse att man glömt i gruvan.

Östersjön behöver pumphjälp

I Simrishamn har det snickrats och byggt sen i mars på en slags pump som ska hjälpa Östersjöns botten att bli mer syrerikt. Jag får bilder av en gigantisk akvariepump. Gärna med tillhörande sån där festlig sjörövare som man kan köpa i djuraffären till sitt akvarie och det kommer bubblor ur öronen på sjörövaren. Fast det är kanske inte så man tänker sig denna pumpen? Imorgon ska den sjösättas, men redan idag var Johan där och tog reda på mer. Bilder på det hela kommer inom kort! Och i vårt lyssningsarkiv, mellan klockan 7.30-8.00 kan du höra mer om pumpen.

Mera fisk mera fisk mera fisk

Jag tror snart vi får skicka Anders på rehab. Rehab för västkust-skämt. Johan drog vidare till fiskehandlaren i Kivik som tagit guld och lyssna på detta västkustskämtet:SILLver i SM i Mathantverk.

Kategorierna inlagdfisk och varmröktfisk var det som Ola Johnsson från Kiviks Ål fått pris i.

Nattvandrare sökes i Båstad

Göran Johansson är närpolischef i Bjäreområdet. Igår var han en av dom som deltog i ett möte för att locka fler att bli nattvandrare i Båstad. Vi ville såklart veta hur det gick på det mötet!

Face your fear

Nu drar jag till Norrköping och utmanar mig själv och ställer mig på en scen inför maaaaassor av folk. Imorgon blir det låda i studion. Tre stycken ersättare fyller upp min stol. Vad säger det förutom att man antar att jag har en gigantisk ända? Det blir garanterat en fantastisk morgon! 0600 drar dom igång!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".