15 Oktober med världens barn

Anders har tre sidekicks idag. Agnes Henriksson, Stefan och Mattias Nilsson. Eftersom Johanna är ledig då hon har kommit vidare i P3:s humortävling i Humorhimlen är det åter producenten vid tangenterna.

GOD MORGON!

Det var extremt spännande i dagens Utmaning. Mattias och Stefan fick ställa frågorna. Anders och Agnes var domare. Hanna "tjejen på täppan" vann till sist men här kan du lyssna på hur jämnt det var mitt i tävlingen.

Vi ska räkna pengarna som bland annat Johan har samlat in under de här två veckorna.

Listan fick våra två gästsidekicks göra.

Johan åkte till Helsingborg för att träffa bostadsinbrottgruppen. Fem peroner har hållt på i tre år och dom gör det mycket mer osäkert för inbrottstjuvarna men mer säkert för oss som inte är det.

Ikväll smäller det i Kristianstad då den nya Arenan äntligen ska ha sin invigning. Många artister är det som sjunger ikväll men varken Lena Ph eller måns Zelmerlöw hann med en intervju. Salem Al Fakir kommer vid 11.00 till Kristianstad så han hann helt enkelt inte.

Vi på morgonen funderade lite på vad Kristianstad kan lära sig av de andra arenastäderna och ringde upp Karlskrona och Halmstad. Efter att ha hört dom så tror jag att vi inte kan förvänta oss en Horseshow hit.

Ulla Arvidsson som har hand om Världens Barn kom hit och kontrollräknade bössorna som bland annat Johan har varit runt och samlat ihop pengar i. Det blev 5652 kr 50 öre men detta är ju bara i bössorna.

En lyssnare ringde precis in och tyckte att Kristianstad kommun skulle kunna ge en miljon kronor eftersom Arenan blev så mycket billigare att bygga en vad den var budgeterat för. En mycket god idé!

Innan Johanna åkte igår gjorde hon veckans quize så det är bara att gå in och gissa.

Ha en go helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista