21 Oktober RFSU, sopp-torsdag, äpple, Johan i USA och världens längsta katt

6:58 min

Kort och koncis. Ja, det kommer jag vara idag! På tal om RFSU så kan jag ett fräckt litet rim "Det är inte toppen på sno...." aj, nu kommer producent-Petronella in och säger åt mig att inte dra fräckisar och buskisskämt här.

Vad har vi gjort?

1. Anders gav dig listan över maträtterna som kan sparka bort dom gamla inövade maträtterna.

2. RFSU fanns inte i Kristianstad på ett tag. Lovisa Ekholm bestämde sig för att starta upp RFSU igen och nu är man på gång! Lovisa Ekholm och Malin Ohlsson kom och sa godmorgon.

3. Allt blev fel när vi ringde Johan. Anders trodde att hans resväska var på väg till USA, vi trodde Johan var i USA. Såhär lät verkligheten....

4. Jag fick berätta om världens längsta katt. En jättelång katt. Nästan som en tax-katt.

5. Bosse Bildoktor kommer till Osby idag. Vi passade på att koppla samman honom med Susanne som har problem med sin bil.

6. Äpple äpple äpple! Hilde Nybom är professor vid SLU/Balsgård. Där har man nu plockat fram två nya sorters äpple, Frida och Fredrik. Vi betygsatte! 

7. Kungsfiskare. Ja, det är en fågel. Och den finns i Klippan. Ikväll i Mitt i naturen är Martin Emtenäs i Klippan och pratar kungsfågel.

8. Adjö. Hörs imorgon!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista