Reidar Jönsson fikar tillsammans med morgonens mobila reporter. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio Kristianstad

22 OKTOBER GRATTIS CAPSLOCK!

Det här hade stenåldersmänniskan överraskats av år 2010!
7:15 min

INTERNATIONELLA CAPS-LOCK DAGEN IDAG. DÄRAV DESSA STORA, FINA BOKSTÄVER!

DET ÄR OCKSÅ INTERNATIONELLA STAMMNINGSDAGEN. DET FÅR MAN INTE HELLER G G G GLÖMMA. ALLT DETTA LÄRDE JAG MIG NÄR VI TÄVLADE I "VEM ÄR ÄLDST?" JOHANNA VS. NYHETERNA. JAG VILL INTE PRATA OM RESULTATET. VI PRATAR LISTAN ISTÄLLET. IDAG VAR DET JAG SOM LISTADE OCH TEMAT VAR MAT. NÄMLIGEN "MAT SOM FINNS IDAG SOM HADE ÖVERRASKAT STENÅLDERSMÄNNISKAN" 

helgväder (NEJ! VAR TOG CAPSLOCK VÄGEN? ORDNINGEN ÅTERSTÄLLD!)

VAD KAN VI VÄNTA OSS FÖR VÄDER? SMHI GAV SVARET INFÖR FREDAGEN OCH HELGEN.

FREDAG BETYDER UTMANING OCH TÄVLING FÖR DIG MELLAN 9-12 ÅR

DET GÄLLER ATT ROPA SITT NAMN SÅ FORT MAN VET SVARET PÅ FRÅGAN. OCH HANNA HAR REDAN FYRA BIOBILJETTER, SKULLE DET BLI EN FEMTE OCH AVSLUTANDE SEGER?

DANSBANDSHATARE RECENSERAR VÅR LÅT OCH BERÄTTAR OM KÄNDA OCH OKÄNDA HAN MÖTT

LARZ LUNDGREN HAR TRÄFFAT BÅDE ERNST-HUGO JÄREGÅRD OCH PRINCE. VEM VAR DIVIGAST? DESSUTOM ÄR HAN BÅDE ELAK OCH SNÄLL RECENSENT, SNÄLL UNDER SITT EGET NAMN OCH ELAK UNDER NAMNET RUNE HÄGER.

NU KOMMER HANS SJÄTTE BOK "MINA MÖTEN MED DE KÄNDA OCH OKÄNDA".

JOHAN, VI VET VAD DU GÖR!

JOHAN PETTERSSON HAR SEMESTER. MEN VI HAR FULLSTÄNDIG KOLL PÅ HONOM. NÄR VI KOM TILL JOBB IDAG LÅG DET EN RAPPORT FRÅN EN OBSERVANT LYSSNARE SOM SKÅDAT JOHAN PÅ KASTRUP. OCH VI KOLLADE VAD TIDNINGARNA BERÄTTADE IDAG!

HUNDTRIOLOGI

PÅ TAL OM PETTERSSON SÅ HETER HANS ERSÄTTARE FÖR DAGEN MARIE SANDGREN, I VANLIGA FALL LOKALREPORTER PÅ ÖSTERLEN. HON TRÄFFADE FÖRFATTAREN REIDAR JÖNSSON SOM ÄR AKTUELL MED SIN TREDJE OCH AVSLUTANDE DEL AV HUNDTRIOLOGIN "HUNDENS PARADIS". MITT LIV SOM HUND KOM FÖRST, SEN EN HUND BEGRAVEN OCH NU KOMMER ALLSÅ TREDJE OCH AVSLUTANDE DELEN.

QUIZ!

FREDAG BETYDER quiz (AJABAJA, CAPSLOCK SKA VARA INTRYCKT). QUIZET FINNS TILLGÄNGLIGT. DU HITTAR DET HÄR. KLICKA OCH GISSA!   

HELG OCH ADJÖ

TACK FÖRDENNA VECKA. DET HAR VARIT OMTUMLANDE, UNDERHÅLLANDE, TREVLIGT, FESTLIGT, GIVANDE, LÄRORIKT. SÅ SOM DET KAN VARA I LIVET OCH MORGONEN. EN SPRILLANS TREVLIG HELG ÖNSKAR VI DIG SÅKLART. PÅ MÅNDAG MORGON? DÅ HÖRS VI IGEN. DÅ SKA VI INTRODUCERA EN NY LITEN KOMPIS TILL DIG SOM KOMMER BLI EN NY MORGONKAMRAT. SPÄNNANDE VA? MEN NU TAR VI HELG DIN LILLA RACKARE. PÅ ÅTERSEENEDE!

JOHANNA ZACHHAU/SR KRISTIANSTAD 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".