29 Oktober Vi cyklar vidare

Johanna listar horoskop som inte är så luddiga och gulliga
6:27 min

Sista fredagen och sista dagen det här året som jag sitter här och knappar. Det är löst på så vis att Cecilia Reiskog blir ditt morgonsällskap året ut tillsammans med pojkarna. Och jag....ja, jag ska gå långa promenader med liten hund, försöka äta nyttigt och påbörja tusentals projekt och kanske avsluta ett och annat projekt. Men idag stod vi på som vanligt, full fart mot helgen!

    

På måndag är Johan Pettersson back in the Skåne, hemma från USA. Då vill vi såklart höra hans lista och vad han har upplevt over there. Men idag listade jag, och temat var horoskop. Som gammal horoskopförfattare kände jag mig hemma!

Cykel cykel cykel

Vi visste inte vilket monster vi väckte när vi började prata om cykeläventyr. Vilka historier folk har med sina cyklar. Sockerbetor, rådjur och polisdörrar. Och cykeläventyr är inte bara skador, här är en med romantiskt slut!     

Utmaning!

Varje fredag är det utmaningen för dig mellan 9-12 år. Idag var inget undantag! Isak och Hugo tävlade och berättade om det kommande höstlovet!

Jomenvisst!

Tack och hej och god jul säger jag. Och Cecilia fick lite tips på hur livet som sidekick blir enklare och smidigare.

Plingpling med polisen

Det kostar 500 kronor om polisen stopapr dig med släckt framljuse. Likaså kostar det 500 kr om ditt bakljus är släckt. Ingar Widell är polisens informatör och han pratade cykelsäkerhet med oss. Och Benny ringde in och informerade om dubbdäck till cykeln.

Gäster idag!

På lördag blir det Queen-show i Hässleholm. 31 låtar av Queen bjuds det på och tre av dom medverkande gästade oss. Sarah Chesler, Sopie Sjörén och Samuel Bergh.

Läskigt i Osby

Cecilia har tagit sig till Osby för att träffa Roland Hånell, Osbys egen skräckguru. Det vankas Halloween och det betyder festival i Osby. Känsliga lyssanare, pass upp! Det pratas Scream, skrik och skräck!

Ett stycke quiz

Såklart ett stycke quiz. Men det handlar inte ett skit om veckan som gått. Det handlar bara om mig. Synpunkter på det?

Ett stycke adjö

Jag säger tack och hej. Och jag kommer sakna er alla! Sköt om dig och vakna med Morgonen med Anders Liljevist som vanligt. Johan Pettersson och Cecilia Reiskog bistår honom!

På återhörande!

Erder/Johanna Zachhau

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".