1 av 4
Det blev morgon idag också. Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio Kristianstad
2 av 4
Staffan Brantingen som är energirådgivare ger morgonen elråd.Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio Kristianstad.
3 av 4
Viktor, Magnus, Simon, Daniel och Tobias ser vi i replokalen/vardagsrummet. På bilden syns inte Vilhelm som också är med i gruppen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 4
Viktors fingrar röjer över tangenterna. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

2 November med elpriser och öppen scen

Cecilia listar brädspel
6:02 min

Då har klockan blivit vintertid och jag, producenten, tänker på förra vinterns mörker och kyla.....och elräkningar. Som tur är kommer elrådgivaren för Kristianstads kommun hit under morgonen för att få just råd och tips.

Anders och Cecilia är på plats, Nyhetsrickard berättar nyheter och Johan är både ute och inne, det är som det ska vara så då kör vi!

Nationella spelveckan staratdes i helgen och Cecilia listade sina brädspel.

Om du känner för att lista en lista i Morgonen så är det bara att skriva till oss och adressen är ju morgonen@sr.se.

Antingen kan du göra din egen brädspelslista eller så gör du precis den lista du själv vill. Vi ringer gärna dig gärna någon morgon så att alla kan höra din lista.

Kan skåningen binda elen? (norrlänningen får det)

Staffan som är energirådgivare var här för ungefär ett år sedan och pratade bland annat ledlampor. Han tog upp de energisnåla lamporna idag också, för de hjälper att få lägre elräkning. 

Grattis Hässleholm!

Nä, det är inte för att vissa butiker finns i stan utan sjukhuset är bäst på att ge patienterna tid inom vårdgarantins mål. Vi ringde upp sjukhuschefen Ewald Ornstein som menar att allt handlar om kompetens, engagemang och inlevelseförmåga i patientproblematiken.

Öppen scen på Österlen

På lördag ska det vara en öppen scen i Sankt Olof på Österlen. Det är ett gäng grabbar från rockbandet Entreat som vill ge utrymme för lokal musik även ute i byarna. Till Sankt Olofs grannby Vitaby har Johan Pettersson begett sig för att få ett snack med grabbarna.

Tack och hej och vi syns imorrn!

//  Morgongänget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".