1 av 4
På det snart invigda Naturum i Kristianstad fick Johan komma och hälsa på i morse. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 4
Violetta Leffler och David Hahne samsas med Anders och Cecilia. Fotografen fick precis hicka vilket roade sällskapet. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 4
Naturum med stan i ryggen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 4
Sven-Erik Magnusson, koordinator för Kristianstads Vattenrike och Karin Magntorn, föreståndare för Naturum var det som visade Johan runt. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Onsdag 24 November

Guldstjärna i boken!

"Det blir en fantastisk mötesplats för alla"
5:50 min

Så vaknar man upp och det känns inte fullt så mörkt som det brukar göra när klockan ringer. Kan du gissa varför? Jo för utanför är det helt vitt! Ett vackert snötäcke över hela gården alldeles orörd. Ok nu ska jag sluta skriva som om jag beskriver en stämning i en halvtaskig novell. Kom 15 minuter för sent idag...Petronella (producenten) var tvungen att ringa efter mig och höra vart jag blev av. De trodde jag låg i diket med bilen, men icke. Det tog lite längre tid för det var mycket trafik trots att det snöat hela natten. Jag vill passa på att ge alla trafikanter som körde med mig från Malmö till Kristianstad en guldstjärna! Med motiveringen att de höll bra avstånd, körde inte om överdrivet snabbt och bländade av sina helljus. Man skulle kunna tro att det var en riktigt behaglig stund...jag kanske inte ska överdriva dock.

Naturum är ett projekt som ligger i våtmarksområdet i anslutning till centrala Kristianstad.
Vi var mycket nyfikna på detta projekt så flexibel och mobil som Johan är så skickade vi honom för att kolla upp vad det är för något.

Vår egna Vinslövs korre Agneta G Henriksson kunde idag svara i sin hemtelefon. Detta kan man ju tycka är lite onödigt att påpeka, men saken är den att familjen varit utan hemtelefon i 2 månader drygt, vi ett grattis och kanske en fanfar var på sin plats. Grattis säger Anders och jag. Vill du höra vad Agneta hade funderat på idag så klicka på hennes namn ute i höger kolumnen under rubriken Mer om, där klickar du på Agnetas namn så kan du höra vad hon hade för spännande saker att säga.

Som vi har hört i nyheterna så har en stor mängd mossa stulits på Hovdala. Tommy Bengtsson Projektledare/förvaltare på Hibab,som äger Hovdala. Hur kommer det sig att man roffar åt sig mossa i stora mängder, och tror att det inte ska märkas? Jag hade då ingen aning om att det enligt allemansrätten är förbjudet att plocka mossa. Men nu vet jag.

Musikskolan i Kristianstad fyller 40 år och det ska firas med pompa och ståt, slagverk och stråk! Vilket kitchigt rim jag fick till där. Vi pratade med en av rektorerna Violetta Leffler och läraren David Hahne. Vad kan man vänta sig som besökare på fredag i arenan i Kristianstad då jubileumet går av stapeln?

Trevlig onsdag! / Cecilia Reiskog sidekick

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".