Imorse hälsade Johan på hemma hos Gunilla Poppe. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Torsdag 25 November

Årets Julklapp är utsedd!

"Låt advent komma, jag e redo"
6:04 min

Hur går det egentligen till när man ska utse årets julklapp? Vem bestämmer och hur bestäms det undrar jag? Kl. 7.30 imorse så kunde man via handelsutredningsinstitutets presskonferens meddela att årets julklapp är....*fanfar* Surfplattan eller läsplattan som den också kallas! Kraven är att det ska återspegla världen vi lever i just nu, hur många upplagor den sålts i samt hur populär den är. Ja det kanske inte är en så dum julklapp, vi lever ju i ett otroligt tekniskt och innovativt samhälle med massor av prylar. Den ena ska vara bättre än den andra. Jag undrar vad som hände med hederliga bakmaskiner, böcker och leksaker? Antar att det är dags för mig att komma in i 2000-talet och inse att samhället går framåt. Det borde även jag göra...

Jag tycker som sagt om julen. Så jag skulle lista alla saker jag måste hinna med innan 1 advent som är nu på söndag. Vissa saker hann jag med igår, men de flesta punkterna ska betas av nu till helgen. Är det bara jag som har lite smått panik inför stundande advent?

På Perstorps bibliotek kommer det ikväll att berättas och sjungas med Nils Poppe som röd tråd. Gunilla och Thomas Poppe är det som håller i framförande och Johan har åkt till Domsten för att hälsa på Gunilla Poppe.

Ja det närmar sig jul och liksom alla andra jular ska det spekuleras kring årets julklapp. Blir det solresor, bakmaskin eller golfklubba? Det vet Jessica Lindblom från Handelns Utredningsinstitut, hon ska nu avslöja för oss vad det blir.

Vad gör man om man hittar en orm när man går ut genom porten? Skriker, backar kanske...eller så ringer man polisen. Det var precis vad som hände igår i Osby när polisen fick ett samtal av en vaktmästare som hittat just det...en orm.

Nu ska jag njuta av en fralla under andakt i köket, kommer sitta som en smäck som man säger. Eller ja som jag säger.

Ridå/ Cecilia Reiskog sidekick

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".