1 av 2
Gay Glans i studion
2 av 2
Andreas, Sonny och Andy i Dimmz lirade för oss i morse. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Fredag 26 November

Boksläpp och skivsläpp var det här!

" Detta är en inte en bok om Dan Glans"
5:29 min

Idag kom jag ner till en snöbelagd bil och kom inte in för låset var igenfruset. Tur att mina kollegor tänkt på mig och fixat låsspray, så efter ett par tryck på den lilla flaskan så gick det att låsa upp utan problem. Har nog aldrig varit så lycklig över att komma in i min bil. Så till nästa bekymmer...skrapa bort snö och frost från rutorna. Då tog jag en pet flaska med vatten i till hjälp. För det tipset kom en lyssnare med i veckan. Funkade väl sådär. Det gick ju lite snabbare att få bort snön men man måste va snabb för annars blir det is på fönstret och det är ännu jobbigare att skrapa bort. Men nu är jag här redo för en ny dag i radion!

Idag är det Johan och jag som står och har lite lattjolajban i radion denna sköna fredag. Vi ska snacka skiv och bok släpp med våra gäster idag.

 

I sin nya bok " Så satan heller" med underrubriken "i skuggan av en blivande världsstjärna" återger Gay Glans med berättarglädje hur som pojke kämpade för att hävda sig. Han är bror med den fd. världsstjärnan i löpning Dan Glans.

Årets luciaomröstning blev en mardröm i Hässleholm. Och igår kväll stod det klart att man var tvungen att utse en ny lucia. Tidigare i veckan upptäcktes att insamlingsbössor med röster blivit förväxlade och därför fick Lions Club räkna om. Vad gör man när någotr  sånt inträffar? Hur förklarar man för en glad och förväntasfull 16-17 årig tonårs tjej att hon inte längre är Lucia? Ja det ville vi ha svar på och Bo Thiman från Lions sa såhär..

Dimmz att de gick in i studion med tanken att göra en glammigare och gladare skiva än förra men när slutresultatet låg färdigt så visade det sig att så inte var fallet. Det blev hårdare än väntat.  Där finns allt från ballader till riktig hård rock metall men ändå med en melodi. Ikväll är de förband till rockgruppen Dead by April på Magazinet i Kristianstad. Nu är det premiär på deras första akustiska spelning nånsin i vår studio!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".