Katarina Sandberg vann nästan Lilla Augustpriset i år. Och idag gästade hon oss. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Onsdag 1 December

Då var det 23 dagar kvar

"Varför ska det vara så krångligt för"
7:26 min

Jag är så glad över att vi äntligen gått in i 2010 års sista månad december. Idag är det exakt 23 dagar kvar till självaste julafton. Denna underbara högtid man brukade längta ihjäl sig efter som barn, sen växer man upp och inser att tiden går så fort så innan man vet ordet av så är det vinter och jul. Men nu börjar folk att stressa över julklappar, vad ska man köpa? Hur många klappar ska det bli, får man pengarna att gå runt? Ja det är många frågor...Det är en högtid då man ska vara extra generös och givmild. Vi får inte glömma att det finns ju de som är mindre lyckligt lottade som inte kan fira någon jul. Så innan vi blir alltför ivriga och skenar iväg med alla våra måsten. Så ska vi fokusera på det viktigaste..Att skänka en tanke till de som inte har det så bra nu i juletid.           "Den som ger, han skall få"

Vår glada frisör "korre" Camilla Jönsson från Ängelholm ger oss sina tankar denna veckan. Eftersom hon ska ut och resa till varmare breddgrader, så är det många tankar kring alla procedurer man måste igenom på flygplatsen. Varför kan det inte bara flyta på smidigt ? Ja Camilla...då hade vi ju inte haft något kul att klaga över idag!

Lars Jeppsson ringde in ocr mycket upprörd över att bilister inte tar bort snön från sina bilar bättre. Fattar de inte att de utgör fara för andra trafikanter? Tur då att jag är så himla duktig och tar bort snön från både rutor och tak. Man vill ju inte köra runt som en igloo och inget se. Nej tacka vet ja isskrapan!

Vi känner honom som en av jurymedlemmarna i Idol, han har skrivit självbiografi och nu är han aktuell med en ny roman som heter Dandy, som efter nyår ska sättas upp som en musikal.. Spännande tycker jag i alla fall.

Trevlig onsdag önskar jag alla!

/Cecilia Reiskog SR Kristianstad

PS. Här kommer Johans limerick som vi fick höra i morse:

"Det var en gumma från Onslunda
Som under akten helst blunda

Men en dag blev det inte rätt
För gubben hamna snett

Om nåt så blev det i alla fall lite annorlunda"

DS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".