Onsdag 22 december

Frusen är bara förnamnet

9:03 min

Jag trodde inte mina ögon när jag såg att det stod minus 24 grader på termometern i bilen. Vart är vi egentligen i Ryssland? Tror aldrig jag känt sådan kyla. Så när jag gick ur bilen med rinnande näsa för att tanka, så hann min ena näsborre frysa igen. Väldigt obehaglig känsla att ha isbitar i näsan. Men så fort jag kom in i min varma bil igen, så kunde jag känna att den igenfrusna näsborren höll på att luckras upp. Hade trevligt sällskap på vägen, nämligen månen. Den må ha varit utom räckhåll för ögat att skåda igår, men imorse var det minsann fullmåne och det lös upp fint i ett vintertäckt Skåne. Nu är det två dagar kvar sen smäller det!

En av de tre guldkeps nominerade är fotbollstjejen Antonia Göransson.  Hon är född 1990 och hade kontrakt i KDFF till 2011 men i augusti skrev hon på ett kontrakt till Hamburg SV istället. Har hon fått grepp om tyskan än? Själv är jag ju inte den mest bevandrade i just tyska, men jag är ju lite äldre och då är det svårare att ta in nya språk. Skämt åsido, vi tar puslen på Antonia.

Vinslövs svar på tomtemor är Agneta G Henriksson vår vecko korre. Sist vi pratade med henne hade hon en fin och klämkäck bön som rimmade! Har hon tagit sina egna ord till sig, och är allt klart inför julen egentligen? Ja vi får se vad hon har att säga. Du klickar på hennes namn ute i kolumnen till höger för att höra vad Agneta hade att säga.

Det har gått lite mer än två veckor sedan de gjorde upp i ett fullsatt Globen. Jag pratar om Jay Smith och Minnah Karlsson och tävlingen är ju givetvis Idol. Det har ju spekulerats en del om de två har eller har haft en romans under slutskedet av tävlingen, frågan är om jag och Anders ska vara precis som all annan media och fråga om det, eller om vi ska prata om något helt annat? Tex vad är godast på julbordet?...eller?

Imorgon är det lille julafton och då är vi tillbaka!

Trevlig onsdag, kör försiktigt ni som ska ut på vägarna/ Cecilia Reiskog SR Kristianstad