1 av 5
Carl-Martin Dicksson. hotellpraktikant, visar sina roomservicekunskaper. Betyg? MVG! Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio Kristianstad
2 av 5
Roomservice med Carl-Martin Dicksson. Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio Kristianstad
3 av 5
Familjen Helgessons tuppar och höns. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 5
Jonas Helgesson berättade om varför träd dör. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
5 av 5
Kastanjblödarsjuka kallas det när kastanjer börjar se ut så här rödfläckiga. Efter en tid kommer barken att släppa under fläckarna. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Torsdag 20 januari

To be continued ...

7:57 min

I förra avsnittet: Det sista vi såg var Johanna Zachhau som fick en banan av Liljeqvist och lovade att ta med en nästa dag och Anders som skriker: glöm inte, jag kräks om jag inte får ha banan i min gröt. Skulle hon komma ihåg det? Och Johan Pettersson, han försvann iväg och sände eftermiddagsprogrammet Arena, skulle han orka upp idag? Välkommen, en ny spännande morgon och ett nytt avsnitt är här!  

I dagens avsnitt träffar vi Carl-Martin Dicksson från Vankiva som medverkar i SVT´s nya serien Hotellpraktikanterna. Johan Pettersson försöker lista ut varför träd där, ohh varför skola träd dö?

Men låt oss börja med torsdagens givna punkt, summering av veckans bästa och sämsta. Vad tar vi med oss från veckan som gått?

Dagens Glenn

Glenn Göransson befann sig i Kristianstad Arena igår. Igen. Och när han har varit där kommer han till oss och berättar om vad han sett och hört. Handbollsskvaller när det är som bäst!

Och vad var det nu då som tyskarna blev helt till sig i tyrolen av? Bratwurst? Knäckebröd?

Roooomservice

Carl-Martin Dicksson gästade oss idag. Han är från Hässleholm och är en av deltagarna i realityserien hotellpraktikanterna. Mycket restaurang har han ibagaget, men ingen hotellvana. Och egentligen var han inte alls pigg på att söka till serien. Men, så blev det och nu har han varit konferansvärd till 500 katolska präster, tömt ett badkar på vatten åt en halvnaken dam och blivit av med whiskey....

Flygande statist

Colin Nutleys stjärntäta film Änglagård 3 har stjärnor som Rikard Wolff, Helena Bergström, Maria Lundgren och Pär Cederqvist från Ljungbyhed.

Pär och hans flygplan syns i filmen och för första gången igår tittade Pär själv på filmen och gav sin insats klart godkänt.

Varför, ack varför, dör träden?

Filosofiska rummet? Nej, en föreläsning i Båstad med rubriken "Varför dör träden", det är just det som arborist Jonas Helgesson pratar om i Båstad ikväll. Men Johan Pettersson kunde inte vänta till senare, han ville veta allt på morgonkvisten! Först var det almarna som började att dö och nu pratar man om askar, alar, kastanjer - vad är det som händer?

Ett spännande avsnitt är åter till ända. "Like sands through the hourglass, so are the days of our lives ..."

Johanna Zachhau/Sveriges Radio

Ps. Jag hade en banan med till Anders Liljeqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista