1 av 2
Barbro Åstedt är konsulatsekreterare på danska och norska konsulatet i Kristianstad. På fredag kommer dansken till byn (semifinal i handbolls-VM i Kristianstad) och då kan det bli full fart för henne. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Åsa Bringsén, doktorand i folkhälsovetenskap på Kristianstad högskola och Jenny Hellgren, idrottspolitiskt ansvarig på Skåneidrotten. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Måndag 24 januari

Måndagmorgon

Johan: ”Det var mycket negativt som kom av den tuppluren”
3:37 min

Kära vän, då var det måndag igen. Har din helg varit till belåtenhet? Min har. Jag har sovit jättemycket. Och varit på examensfest och ätit smörgåstårta. Allså kan jag summera det med att helgen varit formidabel eftersom jag älskar att sova och jag älskar att äta smörgåstårta. Men, nu lägger vi helgen i historieböckerna och tar den här veckan i kragen. Vad roligt att du är med oss!

I går var det handboll. Jag pysslade runt i köket och lyssnade på radiosporten. Mycket spännande! Hur tittade/lyssnade då sportintresserade Pettersson på matchen? Johan älskar också att sova ...

I backspegeln

Nyheter hör vi ständigt, vi levererar den ena nyheten efter den andra. Och visst är det spännande att titta tillbaka lite och ta reda på hur det egentligen har gått med nyheter som du har kunnat höra om i Radio Kristianstad? Ensamkommande författare var på tapeten för ett år sen, och vi ringde idag Rolf Tufvesson och följde upp den här nyheten.

Mer idrott för tjejer!

Åtta kommuner ska samarbeta med bland annat Högskolan i Kristianstad för att få tjejer att idrotta mer. Det är framförallt målgruppen 13–16 år man ska försöka få igång genom att till och börja med ta reda på vad man vill. Johan Pettersson åkte till mitten av Kristianstad för att träffa några stycken som är inblandade i projektet.  Åsa Bringsén, Doktorand i folkhälsovetenskap, Kristianstad högskola och Jenny Hellgren, Skåneidrotten träffade Johan och pratade idrott för tjejer.

Och årets guldbagge för bästa musikvideo går till ...

Morgonen med Anders Liljeqvist! Eller kanske inte guldbaggen, men silverkackerlackan då? Nu finns en hyperfräck musikvideo till vår egen musikhit.

Danska konsulatet

Pettersson hittade danska konsultatet bakom en minibuss. Han knackade på och fick komma in och prata konsulatjobb och krigsfrågor.

LilErik in da house, yo yo yo!

LilErik heter egentligen Erik Johnsson och kommer från Perstorp, men bor i Norrköping idag. Nu har han släppt en EP ”Digga min skit”. Hans far höll på med dansband och hans bror sysslar med rockabilly och punk, men för Erik har det alltid varit hiphop.

Och lyssna på det här! Whass’up in da house och yo yo yo vilken häftig variant av Morgonlåten!

Då är veckan i gång! Nu kör vi!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".