1 av 4
Anders och Johanna lyssnar intensivt på Johan. Vad säger han? Foto: Petronella Thorén/Sveriges Radio Kristianstad
2 av 4
Ett avloppsrör utanför Kristianstad Arena byts ut, mitt under handbolls-VM. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
3 av 4
Akiko Frid bor i Osby och är en av de mest klimatsnåla personerna i Skåne. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 4
Det värmer gött ur Akikos vedeldade spis. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Tisdag 25 januari

Ny dag, nya tag, nya danska vänner!

9:32 min

Goddag! Idag kopplade vi upp oss mot Danmark. Allt detta för att förbereda oss inför landskampen i kväll. Vi var kaxiga och säkra på vinst, det var danskarna också. Då sa vi: ni kan stoppa era danska smörrebrö och pölse rätt upp i r... nej, det sa vi inte. Danskarna bjöd på svenska hejaramsor och vi bjöd på Johan Pettersson som var på Arenan i Kristianstad och pratade kloakproblem.  

Tisdagar är en trist dag. Inte i början inte i slutet på någonting. Livsgnistan släcks lite grann, solen skiner inte, fåglarna slutar sjunga. Tisdagar är inte alls en bra dag helt enkelt. För att liva upp tisdagar har Johan hand om tisdagslåten, där han gärna tar hand om tips på bra tisdagslåtar. Krav? Det ska var en låt som lyfter en grå tisdag. Idag lät det såhär!

 

Ni e röe, ni e vide. VI ÄR GULA, VI ÄR BLÅ!

Britt Berglund og Anders Bisgaard er det faste hold på P4 Morgen. Det betyder att dom har samma funktion som oss. Fast på danske. Vi var lite nervösa för språkförbistringar och annat som kan uppstå med främmande kulturer, men allt flöt på bra. Eller så fattade ingen någonting.

Johan Pettersson stod utanför Arenan i Kristianstad där man haft lite kloakproblem. Det som skulle ner i kloakerna åkte istället upp genom toaletten ... inget angenämt problem. Lennart Mårtensson på gatu- och rörnätsenheten på C4 Teknik hade koll på läget och åtgärdade problemet.

Dagens konsultatfråga

I går besökte Johan danska konsultatet i Kristianstad. Vi var tvungna att ringa Barbro Åstedt även idag, och höra vad hon tyckte om danska radions fräcka utspel.

Dagens dokusåpa

Allt som produceras i TV just nu känns som dokusåpor. Man filmar svenskar som lagar mat tillsammans, åker till köpcentrum, har ekonomiska problem, bantar, äter, festar. Och just festar är vad man vill spela in när man nu planerar en dokusåpa om tennisveckorna i Båstad. Festardokusåpa var en av sakerna vi hittade i dagens tidningar.

Det går att leva klimatsnålt

Akiko Frid bor i Osby och lever sitt liv väldigt klimatsnålt. Johan Pettersson åkte och hälsade på (med bil ... aja baja) för att ta reda på hur svårt eller lätt det är att leva klimatsnålt.

Ännu en spännande dag till historian. Mycket spännande har den varit fylld med. Inte minst danska kollegor. Och tisdagslåten. Och avloppsproblem. Och klimatsnäll vardag. Och nyheter. Och väder. Och mycket, mycket mer ... Imorgon får du en helt ny morgon, ett oskrivet blad!

Ha en bra tisdag, och känns det jobbigt så lyssna på tisdagslåten. Det ska jag göra.

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista