1 av 2
Det närmaste Johan kom Blekinge idag var Glimåkra där harn träffade Tobias Okkerström som starta ett ungdomsfik i byn. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
En modell av den nya skateparken i Hässleholm som ska vara klar till sommaren. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Onsdag 26 januari

Danmark, ni får Blekinge!

Sagan om Herr Grå och annat i djurnytt
8:47 min

Förlust igår. Men vi hänger inte med läppen för det. Johan Pettersson gör iochförsig, och var lite tjurig. Men, vi mailade våra kollegor på Radio Sjaellandh (Denmark) och fick svar denna morgon, så allt är under kontroll. Blekinge är åter danskt (ja, vi gav dom det) och Morgonen är åter på plats och redo för dagen! Vad glada vi är att du är med oss! Nu åker vi, så håll i kaskelotten! 

Camilla Jönsson spanar varannan vecka från Ängelholm. Alltid lika sprudlande glad! I dag funderar hon över uttjatade skämt som vissa yrkeskategorier ständigt får höra. Lyssna och kommentera på Camillas sida!

Mjau, bää, voff, muu ...

Det är onsdag och då får jag gå loss på allt jag hittat om diverse djur! Idag var det katternas stund. Och vi ringde upp ägaren till Herr Grå, en katt som varit på äventyr.

Gåva till danskarna: Blekinge

Japp, danskarna vann i går. Congrats. Och vi var givmilda, dom fick Blekinge. Skåne och Halland behåller vi.

Johan bjuder på frulle

Tobias Okkerström i Glimåkra vill ha ett ungdomscafé i byn. Runt 10 brev har han fått iväg till Östra Göinges kommun om att få igång ett ungdomscafé i byn. Johan Pettersson har dragit dit för att se hur det går. Och idag blir han inte bjuden utan bjuder själv på frukost.

Tung transport ...

I trafiken fick vi en utförlig rapport om en lång, tung och stor transport som fanns på vägarna. Pettersson visste vad det var för något!

Skatepark kan bli verklighet i Hässleholm

Johan Pettersson blev kidsens utsände i dag, efter snacket om ungdomsgård i Glimåkra drog han vidare till Hässleholm där man hade en presskonferans om en skatepark. Jaba hanba och viba (ungdomssnack)

Blytungt kaffe

Varmvatten i vanliga kaffeautomater har visat sig innehålla upp till tio gånger för höga halter av bly. Mätningen gjordes i kaffeautomater på Institutet för miljömedicin i Stockholm (IMM) och på ett byggbolag.Den som har gjort mätningen är Marika Berglund, Karolinska Institutet. Kaffe är allas angeläghet!

Nu går vi och inmundigar en stycket kaffekopp. Jag har redan druckit tre så jag kommer somna nån gång vid midsommar. Vi hörs imorgon!

Johanna Zachhau/P4 Kristianstad

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".